torstai 30. heinäkuuta 2015

Tacoravintola Ahorita: jees ja plääh


Kluuviin on avattu kesällä uusi tacopaikka nimeltä Ahorita. Viidakkorumpu ehti jo kertoa, että sieltä saa tacoja myös oivalla vegetäytteellä, joten pitihän paikan lounas testata.

Ahoritan konsepti on simppeli: tacoja eri täytteillä. Liha-asioiden lisäksi täytteinä oli seitania (vekkulisti nimellä veef) ja tofua. Täytteet voi valita itse tai ottaa suoraan jonkun valmiista menuista, ja tacot kootaan asiakkaalle tilauksen yhteydessä.

Otin tacomenun kasvisvaihtoehdon vegaaniseksi muunnettuna, jolloin pois jäi jokin juustokastike ja sain enemmän lisukeriisiä. Menuun kuului kaksi veef-täytteistä ja yksi tofutäytteinen taco. Tacoissa oli myös punajuuri-kvinoasalaattia, guacamolea, chilillä höystettyä sipulisalaattia sekä valitsemaani tulisinta salsaa. Annos maksoi 12 euroa. Työkaverini valkkasi kolme veef-tacoa ja pulitti annoksestaan kympin - annokset olivat aika samanmoiset paitsi minä sain lisäkkeeksi muutaman maissilastun.

Annokseen kuuluu aina myös limonadi, jota hieman karsastin - en ole yhtään limuihmisiä. Juoma oli kuitenkin itse tehtyä ja vallan oivallista: valitsemani kurkku-limevesi oli ihanan raikasta ja toinen vaihtoehto eli vesimelonilimonadi kuulemma myös hyvää. Tacoja voi fiksusti valita yhdestä neljään kappaletta ja maksu on sen mukainen. Esimerkiksi lapselle yksi taco ja limu neljällä eurolla on ihan riittävä ateria.

Tacojen täytteistä seitan oli ehdoton voittaja. Se oli hyvin maustettua ja ohueksi viipaloitua. Myös punajuuri-kvinoalisäke oli hyvää. Tofutäyte jäi hieman vaisummaksi, ja lisäkeriisi oli myös aika perussettiä. Guacamole taas oli mainiota ja maistui tuoreelle. Vesimelonisiipule sen sijaan oli sangen elähtänyt ja kuiva - luulisi että lounasaikaan jos joskus se olisi vasta leikattua ja tuoretta?

Kaiken kaikkiaan Ahorita oli ruoan puolesta ihan jees - joskin 12 euroa tuntui aika paljolta kun kympillä sai samat kolme tacoa. Annos oli kuitenkin täyttävä ja raaka-aineet pääsääntöisesti raikkaita. Tykkäsin myös seitantäytteen mausteista. Juuri sopiva tulisenmakea setti.

Yksi hölmö juttu Ahoritassa kuitenkin tökki ja jäi ikävä kyllä päällimmäisenä mieleen. Vaikka tacoaterian voi itse rakentaa valitsemalla täytteet, on esimerkiksi kolmen tacon settiin kaikkien täytteiden oltava sama. Kympillä ei siis voi ostaa yhtä tofutacoa ja kahta seitantacoa, vaan ainoastaan kolme jompaa kumpaa. Miksi ihmeessä? Kun päivittelin tätä myyjälle, hän totesi että sellainen tapa heillä nyt vain on, säännöt on sääntöjä ja onhan se, ööö, nopeampaa koota kolme samanlaista tacoa. Miten niin on kun kaikki täytteet ovat vierekkäin laarissa? Ja valmiissa tacomenussa se sitten kuitenkin onnistuu? En tajua. Ja yleensäkin tuntuu kummalliselta, ettei asiakas itse asiassa voi ostaa sitä ruokaa mitä haluaisi vaan täytyy nyt vaan tyytyä kiltisti siihen mitä nopeimmin annotaan. Koska, ööö, säännöt on sääntöjä.

Asiasta oli kuulemma tullut palautetta muiltakin, mutta ainakaan toistaiseksi tapaa ei muuteta. Kantsiiko sitten edes kerätä palautteita? Mut hei, ne säännöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti