maanantai 27. heinäkuuta 2015

Terveisiä Tukholman kuplasta


Terveisiä sieltä missä miehet näyttävät tatuoiduilta metsureilta ja lapsilla on vain pienistä pop up-puodeista ostettuja vaatteita. Tukholmassa tuntuu aina siltä, että jos vain saisin asua jossain niistä Södran idyllisistä vanhoista kerrostaloista niin olisin ihan eri ihminen. Jolla ei olisi muita huolia kuin missä on tällä hetkellä kaupungin coolein vegebrunssi. Eikä olisi karvaluomia tai selluliittia, ei. Huokaus.

Tukholmassa ihan pakollinen visiteerauksen kohde on Goodstore, joka on kokonaan vegaaninen kauppa. Pikkuiseen puotiin on tungettu huomattavat määrät erilaista makkaraa, juustoa, herkkua ja ruokatarviketta. Myös pieni kosmetiikkaosasto löytyy. On huippukätevää, kun tietää kaiken kaupassa myytävän olevan vegaanista eikä tarvitse syynäillä mitään ainesosaluetteloita.

Toinen Ruotsin lahja maailmalle on Vego-lehti, jota tosin onneksi saa Suomestakin. Vegon reseptit ovat sellaisia, että niitä on mahdoton lukea ilman hinkua jääkaapille. Lehti myös näyttää hyvältä eikä ole ankea, kuten vaikkapa kotimainen, nyttemmin armeliaasti verkkolehdeksi siirtynyt Vegaia. Anteeksi vaan, mutta Vegaian käsitys stop the press -uutisesta oli uuden halpismargariinin ilmaantuminen Alepaan. Skuuppina jonkun hörhön 90-luvulla tekemä lukion äikän essee eläinoikeuksista. Vegossa on panostettu kunnolliseen taittoon, ja mukana on myös kiinnostavia artikkeleita vaikkapa vegaanijulkkiksista. Olkoon vaan höttöä, mutta kiinnostavampaa kuin Rainbow-margariini.

Tukholman hipsterikuplasta oli sitten paluu töihin ja arkeen. Täällä olikin todellisuus sillä välin muuttunut astetta karvaammaksi, kiitos natsikansanedustajan. Onneksi ääliöt ovat kuitenkin vähemmistössä - toivottavasti nähdään huomenna tuolla!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti