sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Lehtikaalipata


Uuniruuat on lempjuttujani. Niitä on niin kiitollista valmistaa: ainekset vaan astiaan ja uuniin pariksi tunniksi. Aina tulee hyvää. Ja pöperön kypsyessä sitä ehtii tehdä vaikka mitä.

 Kaikkien uuniruoan ystävien kannattaisi hommata pata tai muu haudutusastia. Oma patani on syksyn ja talven arkiruokien pelastaja. Teen nimittäin todella usein pataruokaa, johon voi heittää mitä vaan. Tällä kertaa se sai kypsyä sisuksissaan lehtikaalia, tofua ja kvinoaa.

Lehtikaalipata

6 perunaa
n. 200 g lehtikaalia
2 sipulia
2 pkt tofua/2 prk papuja
2 dl kvinoaa
1 paprika
1 iso tölkki paseerattua tomaattia
5-6 valkosipulin kynttä
n. 2 dl vettä
n. 0,5 dl öljyä
suolaa
mausteita, esim. basilikaa, timjamia, savupaprikaa, mustapippuria...


Pilko perunat ja paprika sekä sipulit ja valkosipuli. Saksi huuhdottu lehtikaali pieneksi. Paloittele tofu ja huuhtele kvinoa. Laita kaikki ainekset pataan ja sekoita. Anna hautua uunissa 175 asteessa noin 1,5 -  2 tuntia. Kurkista välillä kannen alle ja lisää tarvittaessa nestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti