sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ruokala OndaOlen käynyt muutamankin kerran nauttimassa Ondan mainiosta lounaspöydästä, mutta tällä viikolla pääsin ensimmäistä kertaa maistelemaan paikan iltatarjontaa. Ondahan siis sijaitsee Hakaniemessä, Silvopleen entisissä tiloissa. Sisustus on nykyään noin sata kertaa raikkaampi - kaikki Demeterit ja köynnökset ja Satu Silvon kuvia pyörittävät screenit on karsittu helvettiin ja tilalla on valkoista maalia. Ja tietty hipsteripakollisia liitutauluja.

Ondan lounas on tosiaan erinomainen - buffassa on aina yksi vegaaninen pääruoka ja lukuisia mainioita vegaanisia salaatteja, lisukkeita ja levitteitä. Puhumattakaan ihanasta itse tehdystä leivästä. Odotukset olivat siis korkealla!

Iltalistalta löytyy muutama vegaaninen tai sellaiseksi muuntuva laji, joista valitsin Ondan spessu-hamppuburgerin. Burgeri tarjoiltiin kauniilta lautasilta töpäköiden ja ihanan suolaisten ranskalaisten kanssa. Itse tehty hamppupihvi oli ihan maukas, joskin hivenen kuivakka. Höysteeksi oli tosin kasattu aika keko Tofutin maustamatonta kermajuustoa, joka kyllä alkaa noin suurina annoksina aika pian tökkiä. Voisiko tilalle harkita jotain raikkaampaa? Kermajuusto on lisäksi niin tuhtia, että ateria tuntui liiankin täyttävältä. Osasyy siihen tosin oli aluksi tarjoillut leipä hummuksen ja chiliöljyn kanssa. Kotitekoinen hummus oli oikein hyvää, mutta chiliöljy siihen yhdistettynä oli suorastaan taivas. Söin kaksi kupillista. Tätä on pakko kokeilla kotona!

Huolimatta täydestä masusta jaksoin vielä testata jälkiruokaakin. Mansikalla koristettu vegaaninen snickers-pala kuulosti ihanan synnilliseltä, ja olisi sitä ollutkin jos ei pohjassa olisi jostain syystä ollut valtavaa määrää auringonkukan siemeniä. Vaikka tykkäänkin niistä muuten, saivat ne jälkkärin maistumaan hivenen liian paljon linnunsiemenpatukalta ja hivenen liian vähän suklaaherkulta.

Ateria huuhtoutui alas parilla lasillisella oivallista luomuproseccoa - Ondan kaikki viinit ovat muuten vegaanisia. Tofutista ja siemenistä huolimatta Onda jäi iltaesityksessäänin selvästi plussan puolelle - eikä vähiten sujuvan ja ystävällisen palvelunsa takia. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti