perjantai 8. huhtikuuta 2016

Maapähkinävoimuffinssit (ja arjen glamour)



Hei maailma. Inspiroiva arkipostaus täällä.

Päivän tarkoin mietitty logistiikka, joka mahdollistaa oikeiden henkilöiden olevan oikeissa paikoissa (duuni, tarha, isovanhempien hellä huoma) oikeaan aikaan, meni alas vessanpöntöstä kun esikoinen tuli aamulla sänkyyni kuumetta hehkuvana. Kuopus olikin könynnyt tuttuun tapaan viereeni hieman ennen kolmea, potkaisten oven auki kuin Aragorn Sormusten herra -leffassa konsanaan. Mittaan tyttären lämmön, annan vettä ja haen "sen isopäisen koiran" unileluksi samalla kun mietin vaihtoehtoja aiemman suunnitelman tilalle. Ja onko duunipuhelimen laturi mukana? Mitenkäs muuten saan nyt ne kurahousut sieltä tarhalta?

Kömmin keittiöön, tyhjennän tiskikoneen ja yritän lukea Hesaria. Mutta miksi ei se appsi avaudu? No siksi kun lasku on maksamatta. Kurkkaus tilille todistaa että maksamatta jääkin ensi viikkoon asti. Yritän soittaa palvelunumeroon peruuttaakseni saman tien koko minulle liian kalliin tilauksen, mutta kärsivällisyys lopahtaa neljännen jonotusminuutin jälkeen.

Nyt sitä kahvia sitten. Ai niin, tytär yllätti mut eilen aamukahvilla ja hulautti vahingossa kaikki suodatinpussit tiskialtaaseen, jossa ne muodostuivat oikopäätä DIY-paperimassaksi. Onneksi vessapaperista saa ihan hyvän suodattimen. Samalla tyhjennän vessan lavuaarin legoista ja dinosauruksista. Aamupalaa ja sitten soittelemaan ja viestittämään peruutuksista ja uusista järjestelyistä kaikkien päivän osalta.

Onneksi olin eilen tehnyt näitä syntihyviä muffinseja. Ne pelastivat aamun. Lapset nukkuu mun sängyssä ja vielä on hetki aikaa. Kyllä tää tästä.

Maapähkinävoimuffinssit

6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl vaniljajauhetta
200 g margariinia
2-3 dl kasvimaitoa

n. 1 dl maapähkinävoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita jauhoseokseen. Lisää maitoa, kunnes taikina on notkeaa. Lusikoi muffinssivuokien pohjalle hiukan taikinaa. Laita päälle teelusikallinen maapähkinävoita. Peitä maapähkinävoi lusikoimalla päälle lisää taikinaa. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Syö hädän hetkellä.

2 kommenttia:

  1. Onneksi oli muffinseja! Eipä oo tullu mieleenkään tehdä hätävara suodatinpussia yhtään mistään, mutta hyvä vinkki vastaisuuden varalle jos kato käy :) Pikaisia paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vessapaperi toimii kyllä moneen ongelmaan elmässä!

      Poista