maanantai 11. heinäkuuta 2016

Vegaaninen nakkimunakas


Kun olin lapsi, muistan että nakkimunakas oli perheemme pikaruoka. Sitä tehtiin ja syötiin, kun ei ollut aikaa paneutua ruoanlaittoon sen kummemmin. Yleensä taisi olla kiire mennä johonkin tai tulla jostakin, joten arkinen munakas sai jännittävän tekemisen meiningin hohteen.

Omien lasteni pikaruokaa on kikherneomeletti. Kikhernejauhot ovat maailman kätevin asia: ne säilyvät kuiva-ainekaapissa hätävarana ja parin kilon pussi maksaa etnokaupoissa viitisen euroa. Pussukasta vääntää aika monet omeletit. Vaikka tässä ohjeessa täytteenä on nakkeja ja juustoa, voi omeletin väliin sujauttaa myös vaikkapa sieniä, edellispäivän keitettyjä perunoita tai oliiveja. Aikuiseen makuun ripaus chiliä tekee myös terää.

Etnokaupoissa kikhernejauho tunnetaan muuten nimellä gram flour. Samoista puodeista saa myös rikinkatkuista mustasuolaa eli kala namakia, jolla saa kikherneomelettiin oikeaa munakasmaista makua. Tästä pikaruoasta eivät kärsi kanat eikä lapset!

Vegaaninen nakkimunakas

1 dl kikhernejauhoja
0,5 tl mustasuolaa
1 dl vettä

vegaanisia nakkeja (ne Poutun perusnakit ovat tähän vallan ok)
vegaanista juustoa (Violife for pizza sulaa mukavasti)
ruohosipulia
mustapippuria rouheena
öljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa kikhernejauhot ja mustasuola. Vatkaa joukkoon vesi. Pilko nakit ja juusto valmiiksi. Lämmitä paistinpannulla loraus öljyä kuumaksi. Kaada kikhernetaikina öljyyn letuksi. Ripottele toiseen puoliskoon nakit, juusto, ruohosipuli ja mustapippurirouhe. Kun omeletin reinat alkavat hyytyä, käännä lastalkla täyttämätön puoli täytetyn päälle. Paista vielä hetki, kunnes munakas on molemmin puolin rapea ja ruskea.

2 kommenttia:

  1. Meillä ohuet ja hieman rapeat kikherneletut ovat viikonloppujen aamupalalla aivan korvaamattomia, niin herkullisia ja helppoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Ja kun niiden avulla saa lapsille salasyötettyä myös proteiinia. Ihan parasta!

      Poista