perjantai 5. elokuuta 2016

Hanki koira, se kannattaa!

Hankin koiranpennun hiukan ennen vappua. Monista ajatus hankkia koira kahden pienen lapsen jatkoksi oli aivan älytön, mutta olen hinkunut koiraa jo iät ja ajat. Enkä ole kyllä katunut päätöstä karvan vertaa!

1) Koira ei oikeasti tee elämää sen vaikeammaksi vaikka olisikin lapsia. Sitä pitää ulkoiluttaa ja ruokkia - mutta niin myös lapsia. Sitä paitsi usein lapset ja koira riehuvat keskenään, ja minä saan lukea romaania sohvalla. Toki varsinkin kaupunkiin on kätevämpi hankkia pieni koira, ja opettaa se heti kulkemaan mukana kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja kulkuvälineissä. Minä saan onneksi pitää koiraa töissä, mutta se seuraa mukana myös terassille tai puistoon. Koira tykkää eniten maailmassa olla laumansa kanssa, eikä lauma välttämättä ole vain välitön perhe vaan myös työkaverit ja muut ystävät.

2) Koiraa tosiaan pitää kävelyttää. Olin unohtanut, miten paljon nautin pelkästä kävelemisestä. Vaikka tykkäänkin myös juosta hikilenkkejä, on kävelyssä oma suorituspaineeton rauhoittumisjuttunsa. Tekee hyvää ihmiselle, joka kokee lähes koko ajan huonoa omaatuntoa siitä ettei tee tarpeeksi jos ei esimerkiksi niitä heinää kahdeksaa tuntia päivässä. Sitä paitsi lapset voi ottaa kävelylle mukaan.

3) Koira on ihan aina iloinen nähdessään minut. Kuinka monesta ihmisestä voin sanoa samaa? Viiden minuutin tai päivän poissaolon jälkeen koira on ihan yhtä pakahtumaisillaan riemusta kun taas kohtaamme. Vaikka olisi kuinka mörkki olo, koiran ilo tarttuu.

4) Koira opettaa lapsille miten pidetään huolta toisesta olennosta, ja miten kaikilla on oikeus myös olla rauhassa. Nukkuvaa koiraa ei saa häiritä, eikä myöskään nukkuvaa äitiä. Jälkimmäinen on meillä vielä hiukan työn alla.

5) Se on niin söpö! Katsokaa nyt!Ps. Ylin ja alin kuva täältä:
http://www.munblogi.fi/newbeta/tyopaikat-2/paiva-37-kirjasto-10-kirjastovirkailija/ 

2 kommenttia:

  1. Kieltämättä aivan supersöpö pikkuinen! Ihanaa kun pääsee mukaasi töihin niin ei joudu olemaan yksin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin :) Ja on kyllä tosi mahtavaa että työpaikka on niin koiraystävällinen!

      Poista