perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kitty's Milkshake Bar


 

Tänään oli täydellinen päivä käydä pirtelöllä. Ja täydellinen paikka pirtelölle on Kitty's Milkshake Bar Hietsun hallilla. Somasti fiftarihenkinen Kitty's on aika uusi, ja sympaattisen omistajansa Michaelin mukaan perustettu paikkaamaan Suomen huutavaa pirtelöbaarivajetta.

Kitty'sin valikoimiin kuuluu kolme vegaanista pirtelömakua: maapähkinävoi, omenakaneli ja karamelli. Otimme testiin yhden jokaista lajia. Kolme normikokoa hiukan pienempää pirtelöä maksoi yhteensä 17 euroa, joten ihan jokaperjantaista tapaa tästä ei tietenkään voi tulla.

Pirtelöissä käytetään soijamaitoa ja ilmeisesti soijapohjaista karamellijäätelöä, olisikohan sitä Ingmanin perustoffeeta. Päällä on tömäkästi vegaanista kermavaahtoa ja asiaankuuluvat koristeet. Popparit näyttivät hauskoilta mutta maistuivat hiukan eltaantuneilta, vaihtaisin ehkä karamellipirtelön somisteeksi jotakin muuta.

Itse pirtelöt olivat kyllä taivaallisia. Ihanan paksuja ja syntisiä. Tekee oikein hyvää hörpätä välillä tällainen tässä chiasiementen ja raakamehujen maailmassa! Oma lempparini oli ehkä raikas omenakaneli, joka maistui tismalleen omenapiiraalle. Paahteinen maapähkinävoi oli myös ihana. Karamelli jäi minulle hiukan vaisummaksi, mutta lapseni tykkäsi siitä kovasti. Vaikka pirtelöt olivat tuhtia tavaraa, ei niistä silti jäänyt öklömakea fiilis - tosin eipä tehnyt mieli syödäkään mitään muutamaan tuntiin.

Hietsun halli on itse asiassa muutenkin muuttunut kiinnostavammaksi sitten viime näkemän - kaikenlaisia kiinnostavia ruokapaikkoja riitti. Se on itselleni olevinaan kyllä hiukan syrjässä, vaikka äkkiähän tuonne loppujen lopuksi pääsee. Rannassa oli kiva siemailla pirtelöä ja katsella laitureihin parkittuja veneitä, joissa punakat, paidattomat sedät joivat olutta. Ilmeisesti veneillä voi vallan hyvin laiturissakin.

Toinen Kittys avataan tuota pikaa Ison Omenan kauppakeskukseen. Sen teema on kuulemma amerikkalainen diner, ja tiski on pinkkiä glitteriä! Aikamoista.

1 kommentti:

  1. Aah, paahteinen maapähkinävoi... En kestä. Näyttää erinomaiselta! En tiennyt tästä paikasta, pitää joku kerta Helsingin reissulla pysähtyä testaamaan. :)

    VastaaPoista