maanantai 28. toukokuuta 2018

Vegaaninen, ekologinen täikarkoteKaikki ne, joilla on koulu- tai tarhaikäisiä lapsia tietävät, millainen kiusa täit ovat. Niistä ei oikeastaan koskaan pääse eroon: kun edellinen sukupolvi on vihdoin onnistuneesti joukkotuhottu (kyllä - tapan täit vaikka olenkin vegaani), alkaa jo uusi tartunta. Yleensä ne myös havaitaan juuri silloin kun ei millään ehtisi tai jaksaisi ryhtyä täipesuun, kuten juuri kun ollaan lähdössä juhliin tai kello 22.30 tiistai-iltana. Tavallaanhan niihin kyllä myös tottuu. Ensimmäinen täilöydös aiheutti huushollissamme aikoinaan hirveän inhotuksen ja valtavan pesu- ja pakastusrumban, kun taas nykyään ötökän osuminen täikampaan ei saa kenestäkään irti kuin korkeintaan kyllästyneen huokauksen.

Täishampoot ovat pääsääntöisesti kalliita ja tehottomia. Totta kai niistä voi kiskoa mitä vaan, kun kaikki kuitenkin haluavat omat ja pentujensa päät puhtaaksi syöpäläisistä. Teollisissa shampoissa on myös kaikenlaisia kemikaaleja, joita ei välttämättä haluaisi säännöllisesti käyttää - varsinkaan lasten iholla. Tökötit on todennäköisesti myös ainakin jossakin vaiheessa testattu eläinkokein, eikä niiden vegaanisuudesta voi muutenkaan mennä takuuseen.

Olen etsiskellyt ja löytänytkin jos jonkinlaisia ekokarkotteita, joista osa on vaikuttanut huuhaalta ja osa taas on ollut niin kalliita että ne sopivat vain erittäin rikkaiden täiden häätöön. Siksipä olenkin iloinen kun voin vihdoin todeta kehittäneeni kokemukseni mukaan ainoan todella tehokkaan, luonnonmukaisen ja vegaanisen täikarkotteen. Kas tässä, olkaa hyvät!


Ekologinen täikarkote:

Eteeristä laventeliöljyä
Eteeristä teepuuöljyä
Karkeaa merisuolaa
1 luomusitruuna
Tuoretta luomuminttua
Tuoretta luomurosmariinia
Pullo vodkaa tai muuta kirkasta alkoholia, joka on vahvuudeltaan 60%

Lisäksi tarvitset seuraavia tarvikkeita:

Iso lasi tai muu kartioimainen astia ainesten sekoitusta varten
Terässiivilä
Terävä veitsi

Steriloi lasiastia keittämällä sitä ainakin viisi minuuttia väljässä vedessä. Anna sen jäähtyä hyvin - käytä jäähdytykseen halutessasi jääpaloja. Pese sitruuna huolellisesti. Huuhtele terässiivilässä tuoret yrtit. Ravista kuivaksi. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Laita lasiastiaan sitruuna ja reilu nippu tuoreyrttejä. Kaada päälle ainakin desi vodkaa. Juo se. Anna vaikuttaa hetken, ja huomaat etteivät täit enää häiritse sinua.

(Jos jaksat voit valmistaa kuumasta vedestä, eteerisistä öljyistä ja suolasta jalkakylvyn.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti