maanantai 9. huhtikuuta 2012

Anopin selleri-cashewsosekeitto



Tämä on parasta soppaa ikinä. Anoppini valmistaa sitä aina tervetuliaisiksi kun tulemme vierailulle. Keitto on hiukan muunneltu versio ohjeesta, jonka hän löysi kirjasta nimeltä New Convent Garden Soup Company's Book of Soups. Tässä yksinoikeudella teille, olkaa hyvä!

Selleri-cashewkeittoon tarvitset:

3 rkl oliiviöljyä
2 nippua selleriä
4 valkosipulinkynttä
150 g cashewpähkinöitä
1, 5 litraa kasvislientä

Valmista kasvisliemi liemikuutiolla tai Veconilla. Hienonna pähkinät esim. tehosekoittimessa jauhoksi. Laita öljy kattilaan ja kuullota siinä pilkottua valkosipulia ja selleriä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja pähkinäjauho sellerin ja valkosipulin joukkoon. Kiehauta ja anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes selleri on pehmentynyt. Anna jäähtyä hetki ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi soseutettu keitto toiseen kattilaan. Halutessasi koristele annoskulhot sellerin lehdillä.

Tästä satsista tulee reippaat annokset ihanaa keittoa noin kuudelle.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta keitosta. Rapsakan leivän kannsa oli kyllä hyvää! Ohje on tallessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin ihanaa? En yleensä ole mikään sosekeittofani mutta tämä on kyllä poikkeus!

      Poista
  2. Kokeilin tehdä tämän paahdetuista ja suolatuista cashewpähkinöistä (säästösyistä :P) ja lopputulos oli silti todella hyvää. Maku muistutti jostain kumman syystä kaupan grillikanaa...

    VastaaPoista
  3. Ai, hyvä vinkki! Niitä on helpompi löytääkin yleensä.

    VastaaPoista