perjantai 11. toukokuuta 2012

Mustikkakookosmuffinssit



Ostin tänään somia silikonisia muffinssivuokia ja himoitsin oikopäätä amerikkalaistyylisiä mustikkamuffinsseja.  Säväytin niitä kookoksella ja tuloksena oli ehkä leivontaurani parhaita muffinsseja: kuohkeita, pehmeitä ja maukkaita. Kookos ei varsinaisesti maistu mutta tuo muffinsseihin täyteläisyyttä.

Mustikkakookosmuffinsseihin tarvitset:

2 dl vehnäjauhoja
1, 5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria/ 1 tl vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl soijajugurttia
1 rkl omenaviinietikkaa (valkoviinietikka on myös ok)
2 dl kookoskermaa
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
3-4 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet. Sekoita keskenään jugurtti ja etikka, lisää jauhoseokseen. Sekoita joukkoon kookoskerma ja sulatettu kookosöljy. Lisää lopuksi mustikat: pakastemustikat kantsii laittaa jäisinä, jottei koko taikina värjäänny. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tästä satsista tuli 12 reilun kokoista muffinssia.


2 kommenttia:

  1. Noita muffarimuotteja minäkin himoitsen! Mutta ehkäpä nuo kaksi muffaripeltiä ja kaksi sarjaa silikonisia muotteja riittävät...tai sitten ei.

    Reseptikin kuulostaa hyvältä. Mulla meni pitkään, että uskalsin laittaa tarpeeksi kohotusaineita ja sain turhan tiiviitä leivonnaisia aikaiseksi. Tässä ohjeessa kohotusaineita riittää.

    VastaaPoista
  2. Olivat kyllä hyviä vuokia - ja maistuvat hampaita tekevälle kuopuksellekin! Olin kyllä tosi iloinen kun vihdoin sain tehtyä täydellisiä muffinsseja - kohotusaineista minullakin on kiikastanut. Toi etikka-soodayhdistelmä toimii kyllä aikas hyvin.

    VastaaPoista