keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tofu-cashewpiiras



Kuten edellisessä postauksessani tilitin, olen ihastunut cashewpähkinään ruuanlaitossa. Nyt sitä sitten pitääkin tunkea joka paikkaan, kuten esmes tähän piirakkaan. Piiras kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä jotta maut tasaantuvat.

Tofu-cashewpiirakkaan tarvitset:

2 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
ripaus suolaa
n. 0,5 dl vettä

Täyte:
1 dl cashewpähkinöitä (liotettuna noin 1 desissä vettä)
1 pkt tofua
oliiviöljyä
suolaa
vihanneksia makusi mukaan: käytin tässä piiraassa sipulia, munakoisoa ja paprikaa
mausteita: tuuttasin joukkoon timjamia, basilikaa ja mustapippuria

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini ja sekoita lopuksi kylmä vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sitten täyte: tehosekoita liotetut pähkinät vesitilkassa kermaksi. Lisää tofu ja öljyä, kunnes seos on mukavan pehmeää. Lisää suola. Käytä vihanneksia pannulla öljytilkassa. Kaada sitten vihannekset piirakkapohjan päälle ja hulauta päälle cashew-tofuseos. Koristele halutessasi pähkinöillä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hei! Blogissani on sinulle 11 kysymystä :)

    VastaaPoista
  2. Oih, kiva! Vastaan mieluusti! Ja vielä pitäisi vastata siihen sun kasvivisaankin.

    VastaaPoista
  3. Oih! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitäis itsekin taas tehdä tätä! Mulla oli cashewkermatauko kun tehosekotin hajosi mutta ostin juuri eilen uuden - nyt saa taas pähkinät mössöksi!

      Poista