torstai 7. kesäkuuta 2012

Ihan ok VeganissimoKävimme eilen lounastamassa Sörnäisiin hiljattain avatussa Café Veganissimossa. Aikaisemmin samassa tilassa toimi toinen vegaaniravintola, Bistro Artesana, jonka huolella valmistettua hyvää ruokaa kävimme syömässä liian harvoin. Veganissimo on puolestaan aiemmin toiminut ainakin Tampereella ja lisäksi kesäisin festariruokakojuna. Tampereen Veganissimossa ehdin käydä syömässä kerran. Siellä hinta-laatusuhde ei ollut ihan kohdallaan ainakaan à la carte- annoksissa, lounaspaikkana se kuulemma oli onnistuneempi. Viime kesän Puntalarockissa ostin annoksen Veganissimon ruokateltasta ja petyin kovasti: kasvisburger oli yhtä kuin teollisia juurespihvejä valmisleivän sisällä.

Odotukset eivät siis olleet hirvittävän korkealla tämän uutukaisen Veganissimon suhteen. Paikka toimii lounasbuffet-periaatteella: keittolounas salaatteineen maksaa 6,80 € ja buffetlounas 9,80€. Buffetlounaaseen kuuluu keitto, salaatti ja leipä, molempiin kahvi tai tee. Aika lailla tavanomainen Helsingin lounashinta, mutta mukava yllätys oli se, että lapsia laskutetaan ikävuoden mukaan - tyttäremme lounas maksoi siis kolme euroa. Kellarikerroksessa sijaitseva Veganissimo on sisältä melko viihtyisä ja Bistro Artesanaan verrattuna avaran tuntuinen - muutama väliseinä oli vissiin purettu ja noutopöytä sijoitettu fiksumpaan paikkaan. Plussaa siitä, että lapsiasiakkaat on huomioitu peleillä ja puuhakirjoilla sekä usealla syöttötuolilla. Palvelu oli myös kokonaisuudessaan ystävällistä ja nopeaa.

Sitten se ruoka. Eilen listalla oli purjo-tofu-kookoskeittoa sekä lämpiminä ruokina soijasuikaleita pähkinäkastikkeessa, mausteista hernerisottoa ja currykasvislisäkettä. Ensin testasimme salaattipöytää, joka voisi löytyä mistä tahansa kebabmestasta vai mitä:Perussettiä eli mauttomia kurkkuja ja tomaatteja. Oliiveissa oli tosin kiva chiliyllätys ja hapankaali oli hauska lisä. Vihreä salaatti oli myös raikasta ja hyvää. Oreganovoittoiset pennepastat maistuivat hyvin pastaa jumaloivalle tyttärelle! Ja onhan se mukavaa kun ei tarvitse erikseen tentata salaatinkastikkeiden ainesosia.

Tofu-kookoskeitto puolestaan oli suht heikko esitys - keittolounas ei ainakaan tällä sopalla olisi hintansa väärti. Lämpimässä kookosmaidossa ui maustamattoman tofun paloja ja kaiketi muutama purjorenkula - mausteita ei ollut juuri lainkaan. Tällaisen keiton olisi vähällä mielikuvituksella saanut tosi maittavaksi: inkivääriä, sitruunaa tai edes jotakin missä on hiukan makua.

Pääruoan soijasuikalepata oli kyllä kieltämättä hyvää, tällaista voisi kokeilla kotonakin. Soijasuikaleet oliva saaneet niskaansa reilusti maapähkinävoita ja maku oli täyteläinen ja mukavan paahtunut. Hernerisotto oli ok, mutta lisäkekasvikset kaipasivat enemmän currya - ja toivottavasti ne vain näyttivät sahalaitakuvioineen siltä että ne tulivat suoraan tukun pussista?Kahvi tosiaan kuului hintaan ja oli reilua, luomua ja hyvää vaikka tulikin termarista. Otin kyytipojaksi viipaleen soijajuustokakkua (3, 50 €). Viipale oli houkuttelevan näköinen ja somistettu mansikoilla mutta sori vaan, teen itse parempaa. Pohja oli miellyttävän keksimäinen mutta päällys übermakeaa ja jotenkin jauhomaista - enpäs tullut kysäisseeksi millä se oli hyydytetty. Lounaskäynnistä jäi suht hailea olo: ihan ookoo, mutta ei mitenkään tajuntaa räjäyttävä ruokakokemus. Mutta harvoin kai lounaspaikat sitä ovatkaan? Jos haluaa vain välttää ruuanlaiton ja käväistä ulkona syömässä on Veganissimo ihan hyvä valinta. Jos taas haluaisi maistella jotain, mitä ei itse kotona osaisi laittaa niin se on toinen juttu. Toivottavasti paikka kuitenkin menestyy - vegaanisia tai vegaaniystävällisiä ravintoloita ei totta vieköön ole liikaa näilläkään nurkilla - vaikkakin ripaus lisää kunnianhimoa ja uskallusta ei tekisi Veganissimolle pahaa.

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että Bisto Artesana oli selvästi parempi, vaikka en kummassakaan näistä ole ehtinyt syödä kuin kerran (asuin aikanaan 12 vuotta Kulmavuorenkadulla tai naapurikadulla, silloin kun siellä ei ollut ainuttakaan ruokapaikkaa, mutta nyt asun ulkomailla). Nirso sekasyöjämieheni kehui Artesanaa vuolaasti, Veganissimo oli vain ok. Itse olin aika samoilla linjoilla.

    Pisteet tosin siitä, että härkäpapu-kasvisjuttu oli mielestäni ihan hyvää, vaikka yleensä en koskaan pidä härkäpavuista. Lasagne sen sijaan oli liian kuivaa ja liikaa soijarouhetta(?) välissä. Yleensähän lasagneiden ongelma on minusta ennemminkin se, että ne valuvat kastiketta.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, toivotaan että Veganissimo tsemppaa ookoosta ylöspäin! Sitä mielellään tukisi vegaanipaikkoja ja varsinkin kun se on tosi lähellä meitä, mutta kyllähän sitä miettii kahdesti vaivautuuko ravintolaan syömään jos on sellainen fiilis että kotona olisi ehkä parempaa safkaa... Artesana oli kyllä ihana, harmittaa vieläkin etten muka ehtinyt sinne syömään kuin muutaman kerran!

    VastaaPoista