lauantai 9. kesäkuuta 2012

SaippuakauppiasJonkun verran laput silmillä sitä vissiin tuolla kulkee. En ollut nimittäin huomannut että Mäkelänkatu 27:n kukkakioski oli vaihtunut somaksi saippua- ja kynttiläkauppa Amppeliksi, vaikka tallustelen kohtuullisen usein sen ohi. Olen iloinen että äkkäsin puodin ja viitsin käydä hätyyttämässä kaupan pitäjän Pirjon työpajaltaan sisäpihalta. Itse puoti ei ole kesällä säännöllisesti auki mutta jos tohtii mennä kolkuttelemaan verstaalle saa kyllä hyvää palvelua! Pirjo oli aloittanut kukkakioskin pitäjänä mutta päätynyt myymään itse valmistamiaan saippuoita, kynttilöitä ja kylpypalloja. Tuotteet ovat kasvipohjaisia ja ainesosat luonnollisia - Pirjo kertoi itse kärsivänsä migreenistä joten ei voisi edes työskennellä ärjyjen kemikaalihajujen parissa. Ja sen kyllä huomaa lopputuloksista: saippuat ovat paitsi syötävän ihanan näköisiä myös miellyttävän ja raikkaan tuoksuisia. Amppelin kynttilät ovat soijapohjaisia ja tuoksut herkullisia. Yleensä inhoan tuoksukynttilöitä jotka tuppaavat döfäämään kovasti äklökemikaaleille, mutta näitä kynttilöitä voisi tuoksutella vaikka loputtomiin. Vähän harmittaa että nuukailin ja jätin mangolta tuoksuvan kynttilän ostamatta! Mukaan tarttui kuitenkin tällaista:Kahvin tuoksuinen kynttilä, somia pikku saippuoita tytölleni joka on tällä hetkellä kovin innostunut käsien pesuun (jos sen saa tehdä ihan itse), sekä söpö muffinssin muotoinen pähkinäkahvisaippua (tätä ei voi antaa tyttären käsiin ettei se tule syödyksi!). Arvatkaapas mistä ostan seuraavalla kerralla lahjoja?

Pirjo oli keksinyt myös hauskan kierrätyskortti-idean: kortin sisässä on tasku, johon laitettuun kartonkiin onnittelut tai muut viestit voi kirjoittaa ja sitten saaja voi aikanaan antaa kortin eteenpäin uudella irtokartongilla varustettuna. Ei pöllömpi ajatus - itse ainakin olen aina vähän ulalla että mitä tehdä esmes onnittelukorteille kun ei niitä raaskisi oikein heittää pois mutta ei toisaalta jaksaisi ikuisuuksia katsellakaan. Tälläviisiin siis:


Mun mielestä on aina mahtavaa jos ihan lähistöltä löytyy joku hauska pikkukauppa jonka asiakkaaksi voi hyvillä mielin ryhtyä. Ja ens viikolla haen sen mangokynttilän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti