sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kuukauden vegaanituote: The VeggTämän kuukauden vegaanituote on oikeastaan viime kuun - tässä on pitänyt viime viikon hiukka kiirettä tyttären kaksien synttärikutsujen (niistä varmaan lisää tuonnenpana) ynnä muun kanssa.

Mutta siis tämä Vegg, elikkäs kananmunan keltuaisen ruuanlaitossa korvaava jauhe, joka on valmistettu enimmäkseen oluthiivahiutaleista. Ostin sitä Veganstoresta samalla kun tilailin kaikenlaista hauskaa ja hyödyllistä. The Vegg on amerikkalainen tuote, jonka myyntituotoista kymmenen prosenttia menee Compassion Over Killing-eläinsuojelujärjestön hyväksi.

Veggin kotisivuilla paitsi ylistetään ylitsevuotavasti tuotetta myös annetaan reseptejä. Kokeilin French Toast -reseptiä (en oikein tiedä mikä se olisi suomeksi, vähän köyhien ritarien tapainen mutta suolainen jutska jota ainakin britit ja jenkit syövät). En nyt hirveästi lämmennyt: vaikka noudatin ohjetta pikkutarkasti, tuli leivistä omituisen löysiä eikä rapeita jollaisia niiden kuulemma pitäisi olla. Itse Vegg on jotenkin hämmentävä tarvike: se todella muistuttaa koostumukseltaan, väriltään ja ikävä kyllä myös hajultaan jonkinlaista vinksahtanutta keltuaisseosta. Katsokaapas vaikka:The Vegg sekoitetaan veteen ennen käyttöä. Ohjeessa 4 teelusikallista jauhetta sekoitetaan 2,5 desilitraan vettä ja tuloksena on yllättävän paksua tököttiä. Koska Veganstoren sivuilla kehuttiin Veggin passaavan myös omeletin tekoon, kokeilin tällä perussekoitussuhteella ja tuloksena oli ikävää litkua öljyssä - sideaineeksi Veggistä ei siis ole. Eikä se käy leivontaan. Eikä se näytä, maistu tai tuoksu erityisen hyvältä. Eikä se ole erityisen ravinteikasta. Eikä se ole järin halpaakaan - 44 gramman pussi maksoi kuutisen euroa - vaikkakin toki suht riittoisaa. Herääkin kysymys mihin tätä tuotetta oikeastaan tarvitaan? Pahanmakuisen hollandaise-kastikkeen tekoon? Pah.

2 kommenttia:

  1. Hihih! Tällaiseen en ole törmännytkään. Vetoavinta tuossa on eläinsuojelujärjestön tukeminen.

    VastaaPoista
  2. Todella! En minä ainakaan kaipaa tekokananmunan hajua elämääni...

    VastaaPoista