torstai 12. heinäkuuta 2012

Kermainen persikkapiirakka



Miksi, oi miksi ei Suomesta koskaan saa kypsiä persikoita? Ostin toiveikkaana rasiallisen italialaisia luomupersikoita mutta raakojahan nekin olivat. Hukutin siis murheeni ja raa'at hedelmäviipaleet tähän piirakkaan. Persikkajugurtti makeuttaa täytettä kivasti mutta sen voi tietysti korvata lisäämällä maustamattoman jugurtin määrää ja sokeria. Maissitärkkelys taas on siitä kätsää että se sopii maitopohjaisiinkin juttuihin - täytteestä tulikin sopivasti leikkautuva, pehmeä mutta ei löllö. Piirakan pohja on aika lailla sama kuin mustikkamurupiirakassa, mutta manteliaromi tuo siihen twistiä.

Persikkapiirakka

pohja:

2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
4 tl manteliaromia (Mulla oli Dr. Oetkerin)
2 rkl kylmää vettä

täyte:

3 persikkaa
1 tlk (500 g) maustamatonta soijajugurttia (valutettuna yön yli tai ainakin muutaman tunnin)
1 prk (125 g) persikkasoijajugurttia
1 prk (2 dl) kauravispiä
2 rkl maissitärkkelystä

(1-2 rkl sokeria)

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon marhariini. Lisää manteliaromi ja lopuksi vesi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sekoita keskenään valutettu maustamaton jugurtti, persikkajugurtti ja kauravispi. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Viipaloi persikat ja asettele täytteen päälle. Jos ne ovat yhtä happamia kuin minun ostamani, ripottele päälle hiukan sokeria. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna vetäytyä mieluiten seuraavaan päivään.

3 kommenttia:

  1. Kyllä tällaisella piirakalla murheet hetkeksi unhoittuu.
    Niitä täydellisiä persikoita odottelen minäkin. Luomuna en ole koskaan tavannutkaan, mikä vähäsen rajoittaa tällaisen viherpiiperon persikkaherkutteluja :/

    VastaaPoista
  2. Jep, seuraavana päivänä ne raakimukset olikin sitten jo suoraan mätiä... Pitänee mennä johonkin Välimeren maihin tuoreutta etsimään!

    VastaaPoista
  3. Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille.En löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Lähettäisitkö minulle viestiä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com

    VastaaPoista