sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Suklainen butternutkurpitsakeitto



Taannoin postasin herkullisesta butternutkurpitsasta, jota kutsutaan myös talvikurpitsaksi. Tämän sopan voi toki loihtia muustakin kurpitsasta, mutta butternutin mehevä ja pehmeä maku sopii kaakaoiseen keittoon erityisen hyvin. Äläkä sitten lotraa sen kaakaojauheen kanssa: lopputuloksen on tarkoitus olla pikantti eikä muistuttaa juotavaa kaakota!

Suklainen butternutkurpitsakeitto

1 sipuli
2 dl punaisia linssejä
1,5 litraa vettä (jos kasvikset ovat isoja voi veden määrää lisätä)
1 tl Veconia / 1 kasvisliemikuutio
1 butternutkurpitsa
5 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 tl currya
2 tl cajunmaustetta
1 tl timjamia
1 tl paprikaa
2-3 tl kaakaojauhetta
suolaa
öljyä

Kuullota sipulia ja linssejä öljyssä, lisää vesi. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja Vecon/kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa ja jätä sitten kiehumaan hiljakseen kannen alla. Lisää mausteet. Kun kasvikset ovat pehmentyneet ja linssit kypsyneet, soseuta ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti