maanantai 12. marraskuuta 2012

Kakku ja kirjasto



Eilen piti tietenkin maailman ihanimmalle isälle ja parhaalle papalle tehdä kakkua. Jatkoin hyväksi havaitulla marsipaani- ja makukiisselilinjalla. Täytteissä vaniljan ja sitruunan liitto toimiikin loistavasti. Tyttäreni teki vielä soman vihreän marsipaanimadon kakun koristeeksi, mutta se ei valitettavasti näy kuvassa.

Kakunsulattelun ohella kävin tänään muuten tsekkaamassa taas Helsingin yliopiston kirjaston uuden päärakennuksen, Kaisa-talon. Kas siinäpä komea pytinki ja myös käyttömukavuudeltaan onnistunut! Missä muualla voisi noin paraatipaikalla istua upeassa interiöörissä designkalusteissa - ilmaiseksi? Käynti Kaisa-talossa tuntuukin henkiseltä spa-käynniltä. Tykkään. Ja ihan kamalasti tykkään myös tästä videosta, jossa esitellään rakennuksen valmistumista. Ei pönötys- tai konsulttinäkökulmasta, vaan vaihteeksi sellaisten ihmisten kautta jotka sen ylistetyn lopputuloksen oikeasti saavat aikaan. Vähän niin kuin minun isäni.

Sitruunavaniljakakku

1 kakkupohja (Käytin kakun pohjana tätä vaaleaa kakkupohjaa. )

Sitruunatäyte

1 sitruunan kuori raastettuna
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa

1 prk Alpro Airy & Creamy soijakermaa

Vaniljatäyte

0, 5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa
2 tl vaniljajauhetta

1 prk Alpro Airy & Creamy soijakermaa

+ hilloa maun mukaan (kantsii valita joku aika kirpeä, kuten makeuttamaton omenasose tms)

Kostutus

n. 2-3 dl mantelimaitoa
4 rkl Limoncello -sitruunalikööriä

Kuorrutus

500 g marsipaania


Valmista pohja ja anna jäähtyä kunnolla. Valmista täytteet: kiehauta erikseen sitruuna- ja vaniljatäytteen ainekset soijakermaa lukuunottamatta. Anna jäähtyä hyvin, mieluiten jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma kahdessa astiassa ja sekoita toiseen vaahtoon sitruuna- ja toiseen vaniljatäyteseos. Lekkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin osa, levitä päälle hilloa ja sitruunatäyte. Nosta keskimmäinen osa pohjan päälle, kostuta ja levitä hillo. Levitä tämän osan päälle vaniljatäyte. Aseta viimeinen kakkupohjan osa paikoilleen ja kostuta. Kuorruta koko kakku lopuilla kermatäytteillä. Kaulitse marsipaani levyksi, nosta kakun päälle ja muotoile siistiksi leikkaamalla ylimääräiset osat pois.

Siinäpä se. Ensi kerralla kuulettekin kummia: pikakaunistusnaamarasvajutska joka oikeasti toimii - ja on vielä vegaaninenkin. Sori vaan tutut, jos ette pian tunnista mun lärviä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti