perjantai 23. marraskuuta 2012

Lupiinipannari



Makealupiini on kuulkaas hyvä asia. Lupiinijauho ei maistu juuri miltään, joten sitä voi sujautella kastikkeisiin, leivontaan, leipiin ja oikeastaan mihin vaan. Vegaanikeittiöön se passaa erinomaisesti koska se sitoo taikinaa kananmunan tavoin- en enää ikinä käytä äklön makuista soijajauhoa! Tärkein juttu makealupiinijauhossa on kuitenkin se, että siinä on todella paljon proteiinia (43 g/100 g) ja lisäksi kalsiumia, rautaa ja vaikka mitä muuta hyvyyttä. ( Täältä löytyy lisää reseptejä ja ylistystä. )

Iltapalaksi tekemäni lupiinipannari oli eka lupiinikokeiluni. Sain Ekolosta testattavaksi puketin lupiinijauhoja ja halusi tehdä jotain makeaa mutta melko synnitöntä. Hyvin onnistui. Tuikkasin joukkoon myös kookosta ja rusinoita sekä Herkkusuun lautasella -blogin innoittamana pikkiriikkisen rommia. (Yhtä ruokalusikallista ei voi laskea synniksi, eihän?!) Upposi kummasti paremmin kuin iltapuuro! Palmusokeri teki taikinaan aika tumman värin ja maun, josta kyllä itse tykkäsin, mutta valkoisellakin sokerilla varmasti onnistuu.

Lupiinipannari

7 dl kasvimaitoa
2 dl lupiinijauhoja
2,5 dl kookoshiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl palmusokeria
2 dl rusinoita
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl rommia
0,5 dl kookosöljyä

Sekoita maitoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää rommi ja rusinat, viimeisenä juoksevaksi lämmitetty kookosöljy. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hahaa, meilläkin on pannaria suunnitteilla viikonlopun iltapalaksi!
    Toisinaan käytän juurikin tällaisia herkkuiltapaloja, yleensä lättyjen muodossa, saadakseni hieman proteiineja Vekaran kurkusta alas. Ja kyllä tuo lupiinijauho on hyvä keksintö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupiini on kyllä lupaava tuote juurikin tähän salaproteiinisyöttöön! En kyllä tajua miksi lapset rakastavat hiilihydraatteja niin kovasti? Pastaa ja leipää menisi meilläkin vaikka miten, mutta proteiiniasiat jää helposti lautaselle.

      Poista
  2. Pitääkin taas muistaa ostaa lupiinijauhoa! Meilläkin lapsen lautaselta hävisi tänään kaikki muu paitsi kikhernekastike. Mä olen yrittänyt lisäillä quinoaa vähän joka paikkaan juuri siitä syystä että saisi proteiineja yms. uppoamaan paremmin. Riisin, puuron yms. seassa se häviää lautaselta huomaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän usein ihan pelkkää quinoaa lisukkeena, jotenkin lapset vissiin olettaa että se sitten vähän kuin riisiä tms... Jos haluun hifistellä, laitan joukkoon hiukan paahdettuja seesaminsiemeniä ja seesamiöljyä, tekee kivan säväyksen - quinoa kun on itsessään mun mielestä aika tylsän makuista!

      Poista