torstai 3. tammikuuta 2013

Blogihaaste: suoraan paketista



Ollaanpas nyt rehellisiä: vaikka sitä kuinka köökissä kikkailisi ja hifistelisi hienojen ainesten ja leivonnaisten kanssa, on meillä kaikilla varmaan ainakin yksi resepti, jonka otamme aina suoraan paketin kyljestä. Se ei ehkä ole niin ihmeellinen, mutta helppo ja jotenkin turvallinen. Minulla sellainen resepti on Helmi-perunasuurimopakkauksesta löytyvä teeleipien ohje. Vuosia sitten ystäväni tapasi tehdä näitä usein, joten ehkä yhdistän teeleivät jotenkin siihen mukavaan hengailufiilikseen. Joka tapauksessa teen leivät aina justiinsa niin kuin käsketään, tosin tietysti kasvimaidolla. En myöskään koskaan käytä näitä perunasuurimoita mihinkään muuhun - ne ovat itse asiassa mielestäni hiukan outo tuote!

Ja nyt, kanssabloggaajat, salat julki! Haastan viisi vegaanista lemppariruoka/leivontablogiani mukaan kertomaan minkä leivonnaisen tai ruuan he valmistavat aina paketin kyljestä. Blogit ovat Chocochili, Veikeä Verso, Kamomillan konditoria, Puolitiessä ja Kissoja & Kasvisruokaa. Katsotaan vastaavatko he haasteeseen! Tervetuloa mukaan muutkin - jos et bloggaa voit jakaa pakkausreseptisi tämän postauksen jäljessä tai Facebookissa.

Entä se teeleipäohje? No tässä teille, yksinoikeudella, suoraan paketin kyljestä!


Helmi-teeleivät

2,5 dl Helmi-perunasuurimoita
2,5 dl kasvimaitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
50 g margariinia sulatettuna
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua yrttiä, esim. oreganoa, timjamia tai minttua (Minä käytän aina timjamia...)

Lisää suurimot maitoon ja anna turvota noin 30 minuuttia. Sekoita joukkoon muut aineet. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin uunipellille leivinpapaerin päälle kolme ohutta leipää. Pistele leipien pinta haarukalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

6 kommenttia:

  1. Helmi-teeleivät on hyviä. Minä laitan aina minttua. Ja kyllä meillä puuroakin suurimoista tehdään. Puuro on hyvää mansikkahillon kanssa.:)

    Tuotepakkauksista löytyy usein hyviä ohjeita. Meillä paljon käytettyjä ovat mm. Koskenlaskija -juustopakkauksista löytyneet reseptit kasvispiirakalle sekä sienikeitolle.:)

    VastaaPoista

  2. Perunajauhokakku pussin kyljestä, riisipuuro,( toki maidottomana) etikkaliemi, rank. salaatinkastike, you name it!

    VastaaPoista
  3. Haaste otettu vastaan! Mutta pitää myöntää että on pakko ihan pohtia mikä oma vastaava ohjeeni voisi olla! Kun paketit käy läpi niin eiköhän sieltä sellainen kuitenkin paljastu :)

    VastaaPoista
  4. Hassua, olen kuullut jonkun muunkin kehuvan näitä Helmi-teeleipiä. Ostin sitten joskus paketin niitä helmiä just sitä varten, mutta jostain syystä en saanut koskaan aikaseksi kokeilla ohjetta. Enkä keksinyt mitään käyttöä niille, kompostiin taisi mennä koko paketti.
    Mulle ei tule tähän hätään mieleen mitään, mitä tekisin suoraan paketin kyljestä, ellei riisin/ohran/pastan keittämistä lasketa :) Eikä kun yks japanilainen ruoka, curryriisi tehdään lihat vaihtamalla tofuun/soijakuutioihin paketin ohjeiden mukaisesti :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos haasteesta! Ihan äkkiseltään en keksi mitään, missä noudattaisin tarkasti paketin ohjetta, mutta eiköhän sellainenkin muistu mieleen tai ilmaannu eteen :)

    VastaaPoista
  6. Kiitokset haasteesta. Olen viettänyt hiljaisblogieloa, joten nyt vasta huomasin tämän. Tunnustan, etten ole mikään mestaripullanveivaaja, joten vehnäjauhopussin kyljestä aina tavasin ohjetta tarkkaan. Nykyisin suosimassani luomupussin ryökäleessä ei kuitenkaan pullaohjetta olekaan, joten olen joutunut avaamaan tietokoneen ja kurkkaamaan ohjeen blogista. Hankalaa!

    VastaaPoista