lauantai 16. helmikuuta 2013

Appelsiini-taatelikakku



En ole itse asiassa koskaan aiemmin käyttänyt tuoretta appelsiinia leivonnassa - siis mehua ja kuorta kyllä, mutta en itse hedelmälihaa. Tässä kakussa appelsiinin palaset muodostavat oivan kombon taateleiden ja saksanpähkinöiden kanssa. Päällys karamellisoituu palmusokerilla mukavan rapeaksi. Tarkkaile kuitenkin paistettassa kakun pintaa ja peitä tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla.

Appelsiini-taatelikakku

2 dl vehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori
1 appelsiinin mehu
1 dl soijajugurttia
1 dl kasvimaitoa
100 g margariinia sulatettuna

Kuorrute

100 g taateleita
100 g saksanpähkinöitä
1 appelsiinin lohkot
1 dl palmusokeria (tai muuta tummaa sokeria, fariinisokerikin varmasti käy)

Valmista kakun pohja sekoittamalla keskenään kuivat aineet ja appelsiinin raastettu kuori (kantsii tietystikin käyttää luomuaplareita!). Lisää joukkoon jugurtti, maito ja lopuksi sulatettu margariini. Kaada voideltuun kakkuvuokaan. Pilko taatelit, pähkinät ja appelsiinin lohkot ja sekoita toisessa kulhossa keskenään sokerin kanssa. Lusikoi päällys kakun päälle. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Jos vielä lisäisi hieman tummaa suklaata kakun päälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, se oliskin hyvä idea - ehkä jopa appelsiinilla maustetua tummaa suklaata. Tumman suklaan hienoinen karvaus voisi olla piste i:n päälle!

      Poista