keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pähkinätofuwokki



Oijoi, kyllä on kuulkaa ihanaa kun taloudessa on kotirouva - vaikkakin miespuolinen sellainen. Katsokaapas vaan mikä odotti minua kun tulin kotiin spinningistä! Voiko parempaa ateriaa kuvitella pyöräretki helvetissä-session jälkeen? Tofussa ja pähkinöissä on rutkasti valkuaista lihaksia palauttamaan ja rapsakka parsakaali on täynnä rautaa. En tiedä teistä, mutta jotenkin mun mielestä vaan proteiinit syötyinä tuntuvat pätevämmiltä kuin esimerkiksi smoothiessa hörpättyinä? Tämä nopea wokki on muuten sen verran tömäkkkää sapuskaa, että kyytipojaksi sopii kaikkein parhaiten raikas salaatti.

Pähkinätofuwokki

1 punasipuli
1 paketti hasselpähkinätofua (saa ekokaupoista) tai hampputofua
4 keitettyä perunaa
1 parsakaali
2 tuoretta tomaattia
kourallinen saksanpähkinöitä ja/tai auringonkukan siemeniä
n. puolen sitruunan mehu
soijakastiketta
oliiviöljyä

Pilko sipuli ja kuullota pannulla. Lisää kuutioitu tofu, viipaloitu tomaatti, pilkotut perunat ja paloiteltu parsakaali. Purista pannulle sitruunan mehu ja loraus soijakastiketta. Lisää lopuksi joukkoon pähkinät. Paista seosta hetki kuumalla levyllä koko ajan sekoittaen, kunnes tofut ruskistuvat.

2 kommenttia:

  1. Oi joi. Vesi herahti kielelle. Mä en voi imetysdietin takia syödä papuja enkä soijatuotteita. Tuollainen vokki olisi IHANA! Nyt syön erilaisia proteiinijauhoja, siemeniä yms, mutta ne ei todellakaan tunnu kunnon proteiinilta. Tofu olisi niin ihanaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi! Täytyykö sun pitää koko imetyksen ajan erityistä ruokavaliota? No, sitten kun se loppuu aikanaan on varmasti ihana taas syödä tofuasioita!

      Poista