tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kaali-kuskussalaatti


Tämä kaalikuskus on ehkä terveellisintä mahdollista arkiruokaa. Ja hyvääkin se on, vaikkakaan ei kaunista! Salaatti sopii hyvin lisukkeeksi esim. kasvispihvien kanssa tai vaikkapa lounaaksi sellaisenaan.

Kaali-kuskussalaatti

2 dl kuskusta
n. 250 g keräkaalia
1 appelsiini
1 dl rusinoita tai pilkottuja taateleita
3 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
öljyä

Keitä kuskus valmiiksi ja sekoita joukkoon tippa oliiviöljyä. Pilko kaali pieniksi suikaleiksi. Kuori appelsiini ja paloittele lohkot. Sekoita kaali, rusinat/taatelit, kuskus ja appelsiini keskenään. Valmista tahinikastike sekoittamalla tehosekoittimessa tahini, sitruunan mehu ja vesi sekä suola. Sekoita kastike salaattiin.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mun mielestä tän salaatin vahvuus ei ollut niinkään ulkonäössä kun maussa ja sisällössä :)

      Poista
  2. Kaali ja sitrushedelmät sopii kyllä hyvin yhteen. Kohta on varhaiskaalit kaupoissa, jai jai jaaai.

    Mä heitin sulle pikku haasteen tuolla blogissani: http://patasydankattila.blogspot.fi/2013/04/jotain-ihan-randomia.html.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tulee jotenkin hyvä ja hyveellinen olo kun syö tuota komboa! Kiitos haasteesta ja laitetaanpas sun blogi lukulistalle, naps!

      Poista