keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Päivä TukholmassaJep, lomailut ja vapaapäivät on tältä erää ohi. Virkisti kyllä, vaikka kersojen kanssa laivalla oleskelu on vähän kuin menisi alkoholistin kanssa viinakauppaan, täynnä houkutuksia siis. Itse laivailusta kuulette pian tarkemmin, mutta tässä kuvakavalkadi Tukholmasta. Keli oli aika kehno, mutta on se vaan niin kiva kaupunki. Voisin niin kuvitella itseni asustelemaan johonkin Södermalmin hipsterikulmille - jos pankkitilillä olisi pari ylimääräistä nollaa siis. Tukholmassa muuten pistää aina silmään se, että jokin tyyli on tosi selkeästi in ja kaikki sitten ovat yhtä huolettoman tyylikkäinä samassa asussa. Tällä kertaa se juttu oli a-linjainen ylisuuri takki, mustat leggingsit ja urheilukengät. Copy that, siis.

Ekaksi käytiin pyhiinvaellusretkellä Hötorgetin kauppahallissa - sieltä kun saa montaa eri lajia, kokoa ja väriä rusinoita joihin mieheni siis on hulluna. (Ihan tosi, tyyppi syö mieluummin rusinoita kuin  suklaakakkua!) Erinomaisen rusinavalikoiman ohella hallin puodeista löytyy muutenkin mukavaa vegaanista naposteltavaa, kuten pähkinöitä, suklaata ja ties millaisia naksuja. Ja kaikkea saa maistaa! Löysimme myös mukavan mezemestan, jossa oli tarjolla kokonainen vegaanimenu ja ehkä parhaat rullafalafelit jotka koskaan olen syönyt. Paikan nimi oli Bosphorus Meze Store, pitäkääpä mielessä.

Bosphorus Mezen tarjontaa, aah.
Yksi artikkeli jonhon törmäsin sekä hallin herkuissa että melkein kaikkialla muuallakin oli raakalaku. Laku on selvästi nyt SE juttu, joten unohtakaa raakasuklaat - so last season. Uhmasin kuitenkin vähän trendsettereitä ja ostin lakritsisuklaata. Olen nimittäin lakun ja suklaan yhdistelmään ihan hassuna. Raakalakukin oli ihan jees, ja vähän kaduttaa etten ostanut raakalakupastilleja. Onneksi pidin puoleni ilmaisissa maistiasissa.


Minulle päivän varsinainen pääkohde oli Hökens gatanilla sijaitseva Poplin-niminen puoti. Poplin on designkollektiivi, jonka katon alla toimii mm.  vegaanikenkäkauppa Green Laces, joka ylpeilee Skandinavian suurimmalla vegaanikenkävalikoimalla, sekä mahtava yhden naisen hattuateljee Ruth-Hannah. Puoti oli aika pieni, mutta kummasti sinne mahtui edellisten lisäksi myös fiftarityylisiä mekkoja, kreisejä koruja ja tietysti hassusti kuvioituja mukavia lastenvaatteita. Olin erityisesti metsästämässä sandaaleja ja löysinkin alennuksesta upeat Cri de Coeurin leopardisandaalit. Ja koska olen viime aikona hurahtanut turbaaneihin, oli pakko ostaa myös Ruth-Hannahin mallistosta kalmanvioletti kevyt kesäturbaani.

Sjutton också mitä kenkiä! Ja kaikki vegaanisia!

Grrr!

Ruth-Hannahin ateljee toiminnassa
Poplin löytyy Slussenin metroaseman tuntumassa ja on ilman muuta visiitin arvoinen - joskin palvelu oli pikkuisen nokkavaa ennen kuin sanoin tekeväni vegaaniblogia. Varmaan kuvittelivat että olen joku megaluokan kändisbloggari, koska sitten myyjät sukeutuivat oitis vallan herttaisiksi ja avuliaiksi ja kuuntelivat kiltisti epätukholmalaisittain lausuttua ruotsianikin. Ehkä länsinaapurissa on vegaanibloggaritkin isompia?

Paluumatkalla laivalta löytyi vielä toinen alelöytö, nimittäin Jackpotin kultainen palmikkoneule. Sellaisenhan joka nainen tarvitsee, eikö vaan? Jackpot on high street-merkeistä niitä ainoita ihan oikeasti eettisiä - ja sehän on tosi jees näinä romahtelevien tekstiilitehtaitten aikoina. Hyi olkoon. Jos muuten haluat sekä asiallista tietoa muotiteollisuuden varjopuolista sekä myös eettistä ja ekoa silmäkarkkia, kantsii muutenkin tsekata Ecouterre-sivusto. Sieltä löytyy taatusti ekomuodin viimeisimmät oikut. Ja sitten vielä lopuksi kotoisampi muotikuva minusta Tukholman hienouksineni. Ota nyt jo se kuva, aurinko paistaa silmiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti