perjantai 17. toukokuuta 2013

Testissä: L'Atelier des Délicesin ihon kiinteytyskuuriOlen tässä muutaman viikon ajan näälinyt persnahkaani L'Atelier des Délicesin kiinteyttäviä, vegaanisia Fermeté Corps-vartalonhoitotuotteita, joita sain maahantuojalta testiin. Kiinteyttäviä tuotteita on kolme: suihkugeeli, vartalovoide ja vartaloeliksiiri. Suihkugeeliä ja vartalovoidetta käytetään aamuisin ja eliksiiri saa vaikuttaa yön yli. Ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki L'Atelier des Délices on aiemmin minulle tuttu mm. ihanasta kasvoseerumistaan. Myös Sensi-sarjan miellyttävä päivävoide on muuten vegaaninen.

Ajatus kolmesta eri kräämistä saattaa tuntua hiukan työläältä, mutta koska käyn kuitenkin suihkussa joka aamu ja kosteutan sen jälkeen ihoni, ei lisämutkia matkaan oikeastaan tuo kuin iltaisin iholle hierottava vartaloeliksiiri. Itse asiassa olen ihan tykännyt siitä, että omistan iltaisin pikku hetken iholleni - lapsiperheessä sekin on jo kuulkaa luksusta. Ainoa haittapuoli on flashbackit raskausaikaan, jolloin öljysin iltaisin mahaani välttääkseni raskausarvet. Toimi.

Luksusta ovat L'Atelier des Délicesin (voi miksi ne eivät voineet antaa sarjalleen hivenen helpompaa nimeä?!) tuotteetkin. Kaikissa kolmessa on mukava maitokahvin tuoksu ja kahvia ne sisältävätkin - kofeiinin kun pitäisi vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja siten tasoittaa ja napakoittaa ihoa. Suihkugeelissä on hiukan rakeinen, kuoriva koostumus kun taas voide on cafe au lait-henkisen kermainen. Vaikka eliksiiri on öljymäistä, se imeytyy ylltäävän nopeasti - toisin muuten kuin ne raskausarpiöljyt. Vieläkin tuoksuu pari yöpaitaa etäisesti Weledalta!

Niin, ja toki olen käsitellyt suihkugeelillä ja voiteilla muutakin kuin sen peffan: käsittelyä kehotettiin antamaan "ongelmakohdille" kuten reisille, vatsalle ja takapuolille. En tosin oikein tykkää siitä, että toimiva, käytännöllinen kroppani jaetaan avuliaasti ongelma-alueisiin. Enkä ikinä ole sen kummemmin potenut reisiäni tai pyllyäni. Reidet on kätevät kävelyä varten ja pyllykällä puolestaan on mukava istahtaa välillä. Kahden lapsen jäljiltä vatsanahka voisi kai olla timmimpi mutta hei - rapatessa roiskuu. Onneksi Fermeté-sarjan tuubien kyljessä tai maahantuojan sivuillakaan ei  lupaillakaan tuotteiden vastaavan rasvaimua tai edes poistavan selluliittia, vaan ainoastaan napakoittavan ja siloittavan ihoa. En usko että sitä ihon alapuolta voi oikein muokata muulla kuin liikunnalla ja ruokavaliolla ja siinäkin kannattanee pitää järki ja realiteetit mielessä.

Kuivaihoisena olen kuitenkin usein sortsikauteen siirryttäessä kauhistellut reisieni (peppunahkaa en tietenkään itse edes näe) talven pimennossa ollutta ihoa, joka on kuivakka ja lisäksi täynnä kaikenlaista nyppyä ja näppyä - kunnon broileriefekti siis. Täytyypä sanoa, että tänä sesonkina tämä ongelma on vältetty ja iho tosiaan on sileä ja hyväkuntoisen oloinen - kerrankin ne cut-offit voisi vetää suoraan jalkaan! En tiedä, onko kahvilla ja muilla taika-aineilla ollut erityistehoa vai olisiko sama lopputulos saavutettu jos olisin yhtä uskollisesti voidellut itseäni jollain muulla rasvalla ja öljyllä. Jotain on sanottava kuitenkin myös juuri sen luksuskokemuksen puolesta: kun asiat on nätisti pakattuja, hyvältä tuoksuvia ja hyvää tekeviä, niitä vaan käyttää paljon mieluummin kuin jotain ankeaa perusrasvaa. Ergo: käytetty tuote tehoaa. Ja kun pakettiin vielä lisää eettisyyden ja luomulaadun niin mikäs siinä voidellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti