sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Viikonloppumeininki


Tänä viikonloppuna ehdittiin yhtä sun toista. Ensin perjantaina maisteltiin ystävän kanssa Ekowinen kiintoisaa oranssia viiniä. Viini oli hiukan kuin sekoitus valko- ja punaviiniä mutta ei kuitenkaan ihan. Oranssi viini on valkkaria, jonka valmistusprosessissa on ollut myös rypäleen kuoret mukana, toisin kuin valkoviinissä yleensä. En ole viiniasiantuntija, mutta hyvältä viini maistui tacojen kanssa ja juttukin luisti mukavasti! Luomuviineijä maahantuovasta Ekowinestä olenkin paasannut jo aiemminkin, mutta tällä välin firma on uudistanut nettisivunsa - kantsii ilman muuta tsekata! Tähän puljuun palaan vielä. Ekowinen facebook-sivuilla on muuten menossa arvonta, jonka voittaja saa pullon luomucavaa. Arvontaan voit osallistua tykkäämällä Ekowinen fb-sivuista. Minä tykkään!


Lauantaina saimme taas kylään mahtavan taiteilija-lapsenvahtimme, ja me aikuiset pääsimme ulos syömään. Kävimme tarkastamassa Veganissimon brunssin, joka oli jälleen totuttua ihan jees-tasoa. Tosin kuivaakin kuivemmat papupihvit meinasivat tiputtaa arvosanaa. Joka tapauksessa, hyvä mesta syödä arvoituksellisen näköisenä vesimelonia törkeässä kukkamekossa, eikö vaan. 


Käytiin myös kurkkaamassa Sörnäisten vanhaan Kruununmakasiiniin ilmestynyt Masters of Aalto-näyttely, josta ekan kuvan pilviluomus on napattu. Kyseinen teos oli muistaakseni taiteilija Sini Henttosen luomus. Aika makea. Makea oli paikkakin: kolme kerrosta hämyisää, puulattiaista tilaa. Ja sitä tilaa on siis paljon! Paikka olisi aivan mahtava kaupunkilaisten sosiaalikeskus: siellä voisi pitää vaikka millaisia meluisia treenejä, keikkoja ja happeningeja, koska makasiini sijaitsee käytännössä keskellä risteystä vailla naapureita. Toivottavasti siellä on jatkossakin jotain toimintaa.

Sillä välin kotonakin oltiin taiteiltu mm. tällainen mahtava heppa kauramaitotölkeistä, karkkipapereista ja pinkistä hiustuposta. Ai miten niin teillä ei muka loju nurkissa shokkipinkkejä hiuksia askartelutarvikkeeksi käyttöä odottamassa?


Tänään äitienpäivänä sain tämän tyyppisen aamiaisen ja tyttäreni tekemän ihanan sydänriipuksen. Tyttö taitaa tietää, että äidin korumaku ei ole siitä vaatimattomimmasta päästä. Sain myös pari tuntia lapsivapaata jooga-aikaa. Ihan parasta. Lounaalla juotiin pullo kuohuvaa: vaapukoista ja omenasta tehtyä hiilihapotettua luomujuomaa. Hyvä drinksu, vain alkoholi puuttui!


Huomenna sitten ekstremematkailemaan ruotsinlaivalle. Life is sweet!

3 kommenttia:

 1. Ihana viikonloppu tosiaan! Mä en tiedä miten teidän arki on, mutta ainakin tälleen blogin välityksellä tulee tosi hieno vaikutelma teidän elämästä. (välillä en meinaa osata puhua/kirjoittaa yhtään minkään maan kieltä.)

  Ihanat askartelut!

  xoxo,
  Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän elämä on hienoa, täyttä ja laadukasta tietenkin. Ei ikinä mitään rahvaanomaista riitaa, tylsistymistä tai sotkua. Puhumattakaan kilahtelusta. Me ollaan sillain onnekkaita. Eiks oo aika hieno heppa? Tunnistit varmaan häntäjouhet? Mun tekisi kamalasti mieli tehdä niistä lopuista hiuksista sellainen 1800-lukuinen hiuksista tehty rintakoru, mutta en osaa, tietenkään.

   Poista
  2. Tämä ;) vielä varmuuden vuoksi tuohon edelliseen ettei kukaan ota tosissaan. Mut joo, oli kiva viikonloppu.

   Poista