sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Omppulimppu



Nyt tuuttaa omenoita ovista ja ikkunoista, ja hyvä niin. Sujautin muutaman tähän leipään: lopputulos on ruokaisa ja mehevä. Eikä varmasti irtoaisi edes kympillä jostain fiinistä luomuputiikista!

Omppulimppu

5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 tl kanelia
ripaus suolaa
3 omenaa
1 dl rusinoita/muita pilkottuja kuivahedelmiä
1 dl auringonkukansiemeniä/pähkinöitä
n. 10 -11 dl jauhoja (speltti- graham- sämpylä- ja vehnäjauhoja)
0,5 dl kookosöljyä

Leikkaa omenoista pois siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuivahiiva muutamaan desiin jauhoja. Sekoita sitten keskenään puolet ja puolet kiehuvaa ja kylmää vettä ja lisää siirappi. Sekoita neste jauhoihin, lisää muut aineet ja vähitellen jauhoja kunnes taikinaa on kohtuullisen helppo vaivata. Lisää viimeiseksi joukkoon juokseva kookosöljy. Anna taikinan kohota puolisen tuntia peitettynä. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja alusta taikina - helpoimmillaan sen voi tehdä jopa taikinakulhossa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Voi sentäs miten hyvältä tämä näyttäkään! Voisin kuvitella että ois aika unelma aloittaa viikonloppuaamu tällä leivällä ja nokareella valkohomejuustoa... Mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sopisi kyllä viikonloppuaamuun kuin kahvi kuppiin! Homejuustosta en tosin osaa sanoa, mutta tykkään myös tällaisista hedelmäleivistä jonkun suolaisen päällisen kanssa: esimerkiksi suolakurkkuviipaleet toimivat todella hyvin!

      Poista