keskiviikko 7. marraskuuta 2012
Chai latte- ja mustaherukkakuppikakut
Tein taannoisiin synttäribileisiin ehkä parhaita kuppikakkuja ikinä. Tee sinäkin. Pohjina käytin tätä tummaa ja tätä vaaleaa kuppikakkutaikinaa. Molempiin kuorrutteisiin sopii sekä tumma että vaalea pohja. Chai latte-kuorrutteen teenä käytin Clipperin rooibos-pohjaista chaita. Jos käytät maustamatonta teetä, kantsii mausteiden määrää lisätä, jotta saa sopivan piparifiiliksen. Mustaherukkakuorrutteen mehun taas pitää olla sellaista ehtaa paksua mummonmehua jota lantrattaisiin juotavaksi - ei siis mitään laimeaa esanssimehukattia.
Chai latte-kuorrute:
0,5 dl vahvaa chai -teejuomaa
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 prk Alpro Airy & Creamy -soijakermaa
Kiehauta tee, sokeri, mausteet ja maissitärkkelys kattilassa koko ajan sekoittaen - seos jähmettyy nopeasti joten varo, ettei se pala pohjaan. Jäähdytä hyvin - itse laitan tökötin yöksi jääkaappiin. Vatkaa soijakerma ja lisää siihen kylmä maustekeitos. Pursota kuppikakkujen päälle. Koita olla vaatimattoman näköinen kun vieraasi ylistävät kekseliäisyyttäsi.
Mustaherukkakuorrute:
0,5 dl mustaherukkamehua
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 prk Alpro Airy & Creamy -soijakermaa
Kiehauta kattilassa mehu, sokeri ja maissiytärkkelys. (Jos seos ei tunnu sakenevan, voit lisätä hiukan maissitärkkelystä - jostain syystä eka versioni tästä käyttäytyi aluksi hieman huonosti.) Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mustaherukkakeitos. Pursota kuppikakuille ja kiillota "Maailman paras kuppikakkuleipuri" -mitalisi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
hih voi että miten suloisia! cupcaket on parhaita! :)
VastaaPoistaOn, ne on ihania! Ja niin loputtomasti varioitavissa. Olen tosi ihastunut tuohon tönkkö makukiisseli-kerma -kuorruteseokseen.
PoistaOi, nam nam nam! Chai latte on lemppariteejuomani joten täytyypä ehdottomasti kokeilla tätä ohjetta!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Nämä sopii varmasti vaikka joulupöytään tai pikkujouluihin!
Poista