keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Chai latte- ja mustaherukkakuppikakut



Tein taannoisiin synttäribileisiin ehkä parhaita kuppikakkuja ikinä. Tee sinäkin. Pohjina käytin tätä tummaa ja tätä vaaleaa kuppikakkutaikinaa. Molempiin kuorrutteisiin sopii sekä tumma että vaalea pohja. Chai latte-kuorrutteen teenä käytin Clipperin rooibos-pohjaista chaita. Jos käytät maustamatonta teetä, kantsii mausteiden määrää lisätä, jotta saa sopivan piparifiiliksen. Mustaherukkakuorrutteen mehun taas pitää olla sellaista ehtaa paksua mummonmehua jota lantrattaisiin juotavaksi - ei siis mitään laimeaa esanssimehukattia.

Chai latte-kuorrute:

0,5 dl vahvaa chai -teejuomaa
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

1 prk Alpro Airy & Creamy -soijakermaa

Kiehauta tee, sokeri, mausteet ja maissitärkkelys kattilassa koko ajan sekoittaen - seos jähmettyy nopeasti joten varo, ettei se pala pohjaan. Jäähdytä hyvin - itse laitan tökötin yöksi jääkaappiin. Vatkaa soijakerma ja lisää siihen kylmä maustekeitos. Pursota kuppikakkujen päälle. Koita olla vaatimattoman näköinen kun vieraasi ylistävät kekseliäisyyttäsi.


Mustaherukkakuorrute:

0,5 dl mustaherukkamehua
0,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

1 prk Alpro Airy & Creamy -soijakermaa

Kiehauta kattilassa mehu, sokeri ja maissiytärkkelys. (Jos seos ei tunnu sakenevan, voit lisätä hiukan maissitärkkelystä - jostain syystä eka versioni tästä käyttäytyi aluksi hieman huonosti.) Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mustaherukkakeitos. Pursota kuppikakuille ja kiillota "Maailman paras kuppikakkuleipuri" -mitalisi.

4 kommenttia:

  1. hih voi että miten suloisia! cupcaket on parhaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, ne on ihania! Ja niin loputtomasti varioitavissa. Olen tosi ihastunut tuohon tönkkö makukiisseli-kerma -kuorruteseokseen.

      Poista
  2. Oi, nam nam nam! Chai latte on lemppariteejuomani joten täytyypä ehdottomasti kokeilla tätä ohjetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Nämä sopii varmasti vaikka joulupöytään tai pikkujouluihin!

      Poista