Nämä kuppikakut ovat kuin överi kasaridrinkki: kirsikkaa, kermaa ja kosolti mantelilikööriä. Teen todella harvoin kuppikakkuja ilman alkoholia. Itse asiassa salainen haaveeni on pitää joskus pop up- baaria, jossa tarjoiltaisiin klassikkodrinksuihin pohjautuvia, alkoholilla reippaasti kostutettuja K-18 kuppikakkuja. Miettikääpä nyt vaikka mojitokuppikakkuja! Tai gin & tonic-kakkusia! Irish coffeenkin saisi luotua helposti, ja vaikkapa jallukolan. Kossuvissyssä olisi kiinnostavaa haastetta!
En tiedä onko kirsikka-mantelidrinkkiä, mutta ainakin näiden kuppikakkujen perusteella pitäisi olla. Kuivatut kirsikat antavat kuorrutteelle luonnostaan söpön pinkin värin, ja lisäämällä vaahtoon pari tippaa elintarvikeväriä saat myös hempeän lilan variaation. Bottoms up!
Kirsikkakuppikakut
300 g margariinia
3 dl sokeria
1 dl soijajauhoja
1 dl vettä
4 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
1 prk vatkautuvaa soijakermaa
n. 1 dl kuivattuja kirsikoita (saa esim. Punnitse ja Säästästä)
2-3 rkl tomusokeria
(pari tippaa sinistä elintarvikeväriä)
Kostutus:
Mantelilikööriä
Sekoita tehosekoittimessa keskenään kuivatut kirsikat ja tomusokeri. Vatkaa kerma ja lisää marjajauhe. Sekoita ja tarkista, onko sokeria tarpeeksi. Jaa halutessasi kuorrute kahtia ja lisää toiseen puoleen elintarvikeväriä. Pursota kuorrute kakkusten päälle.
Mä en ole ikinä eläessäni syönyt kuppikakkuja! Nuo vaikuttavat kyllä todella kokeilemisen arvoisilta, varsinkin mantelilikööri houkuttaa tuon kauniin värin kanssa :)
VastaaPoistaVoi apua! Sun on ihan pakko korjata tuo virhe asap :) Kuppikakut on helppoja tehdä ja ne näyttää silti aina vaikuttavilta. Ja maistuu tietty hyviltä!
Poista