lauantai 7. tammikuuta 2017
Karjalanpaisti nyhtökaurasta
Tiidididiidii tittididiidi, kokki Kolmosen vegaani-inkarnaatio tässä hei! Tein nimittäin karjalanpaistia nyhtökaurasta todella perinteisin maustein - valkosipuli taisi olla villeintä. Ja pakko kyllä myöntää, että kikkailemattomuus kannatti! Lopputulos oli oikein muheva ja makoisa. Ja mikä parasta: ruoka syntyy melkein itsestään. Ainekset vaan isoiksi lohkoiksi ja pata uuniin ainakin pariksi tunniksi. Sillä välin voi vaikka hiihdellä lylyllä ja kalhulla, kuunnella runonlaulantaa tai tehdä jotain muuta suomalaiskansallista.
Karjalanpaisti nyhtökaurasta
1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
10 isohkoa perunaa
3 porkkanaa
4 sipulia
6-7 valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
muutama maustepippuri
pari laakerinlehteä
oliiviöljyä
Ruskista nyhökauraa hetkinen pannulla, lisää joukkoon suolaa ja mustapippurirouhetta. Kuori juurekset ja paloittele ne isohkoiksi lohkoiksi ja laita kannelliseen uunipataan tai kattilaan. Tee sama sipuleille. Kuori valkosipulinkynnet ja heitä ne pataan kokonaisina. Valmista kasvisliemi joko liemikuutiosta tai jauheesta ja kiehuvasta vedestä. Kaada kasvisten päälle pataan. Lisää loraus öljyä, suolaa, mustapippurirouhetta, maustepippurit ja laakerinlehdet ja sekoita. Anna hautua 175 asteessa uunissa vähintään kaksi tuntia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää hyvältä, täytynee kokeilla.Kiitos muutenkin hyvistä ohjeista.
VastaaPoistaHyvää on, kokeilu kannattaa! Kiitos itsellesi mukavasta kommentista.
PoistaOli ihan super hyvää!
VastaaPoistaMiksi ne potutkin piti työntää sinne pataan? Ei perinteisessä karjalanpaistissa ole perunoita, vaan ne keitetään erikseen.
VastaaPoistaTämä. Muussi erikseen! 😋
Poista