sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sitruunasalmiakkiruudut



Joo, myönnetään - näiden ulkonäkö vaatii vielä pientä kehittelyä mutta maku on kyllä kohdillaan. Apinoin sitruunaisten salmiakkiruutujen idean viime viikon Hesarin ruokatorstai-liitteestä, jossa sitruunalla maustetun pohjan päälle tehtiin lakritsikinuski. Näiden ruutujen kuorrutus puolestaan toteutuu salmiakkikarkeilla, tomusokerilla ja lakritsinjuurijauheella. Efekti on makea mutta tujakka - sitruunan kirpeyteen yhdistettynä vallan toimiva yhdistelmä! Ja tarvitseeko sitä kaiken aina olla niin söpöä? Ehkä tällaiset sepelillä päällystetyn näköiset leivonnaiset onkin se seuraava iso juttu leivontapiireissä?! Jos tuntuu että ehkä ei, kannattanee lisätä kuorrutteeseen esim. mustaa elintarvikeväriä...

Siruunasalmiakkiruudut

pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1 dl soijajugurttia
1 dl soijamaitoa
150 g margariinia sulatettuna

kostutus:

sitruunamehua
kauramaitoa

kuorrutus:

4 dl tomusokeria
4-5 tl lakritsinjuurijauhetta
4 tl vettä
1,5 dl turkinpippurirouhetta

Valmista pohja sekoittamalla keskenään kuivat aineet ja sitruunan kuori. Sekoita keskenään sitruunamehu ja soijajugurtti ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon soijamaito ja lopuksi sulatettu margariini. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja kostuta. Sekoita kuorrutusta varten keskenään tomusokeri, lakritsajauhe ja vesi. Lisää turkinpippurirouhe ja levitä pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa ruuduiksi. Varaa hammaslääkäri.

2 kommenttia:

  1. Koska tulee Lush-postaus? Odottelen innolla! :)

    - Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulossa on, kunhan olen saanut kaikkia meikkejä tällättyä naamaani!

      Poista