tiistai 8. tammikuuta 2013

Wanted: aamiaisideoita!


Tammikuinen tiistaiaamu on kuin kaurapuuro, ihan perussetti, mutta ei ehkä niin kovin jännittävä. Huolimatta uudesta kiinnostavasta duunista huomaan että nämä joulun jälkeiset työaamut tuntuvat väistämättä haljuilta. Puurokin maistuu ihan vaan puurolta, vaikka sitä kuinka tuunaisi kaakonibseillä. Olen kuitenkin aamuihminen ja haluaisin aamupalaan ripauksen glamouria. Kaipaankin vinkkejä: millä te aloitatte aamunne? Raakapuuro vai croissant, kahvi vai supersmoothie... Kertokaa millä saatte kicksejä aamuun!

4 kommenttia:

 1. Täällä minäkin odottelen ideoita. Tosin voisin soveltaa niitä iltapalaan, sillä aamuisin minusta ei ole minkään härvelin kimppuun, eikä edes puuroa keittelemään. Aamuhaamuna aloitan aamuni mahdollisimman ankeasti kahvilla ja leivällä ;)

  VastaaPoista
 2. Minä laitan illalla likoamaan luomumanteleita ja luomuchiaa ja aamulla surautan ne maidoksi, lisään marjoja, banaania ja pakkasesta syksyn omenaa. Eli supersmoothie. :)

  Luksusta on, kun minulle paistetaan kikhernemunakas ja soijahiutalepekonia (http://yrttipurkki.blogspot.fi/2011/02/melkein-kuin-english-breakfast.html), mutta itse en sitä juuri koskaan jaksa tehdä, koska olen laiska.

  Jossain vaiheessa söin joka aamu raakapuuroa, se oli niin ihanaa että pitäisi jaksaa tehdä sitä taas joskus! (http://yrttipurkki.blogspot.fi/2012/02/samettinen-raakapuuro.html)

  VastaaPoista
 3. Maustamatonta jugurttia, pakastettuja mustikoita (jos ois tuoreita nii ois vielä parempaa) ja sekaan sitte vielä rainbowin mansikka-jogurtti mysliä mitä lie :) niiin hyvää!

  VastaaPoista
 4. Meillä on kesästä lähtien syöty melkein aina raakapuuroa marja-hedelmäsmoothiesilmällä (illalla tattaria ja hirssiä likoomaan sekalaisten pähkinöiden kera ja erilliseen astiaan likoomaan kuivattuja hedelmiä, usein joko taateleita tai viikunaa, tattari-hirssi-pähkinät valutetaan, huuhdotaan ja tehosekoitetaan turvotettujen hedelmien kera, kaadetaan tarjoilukulhoihinsa; marja-hedelmämixiin enimmäkseen banaania, omenoita ja mansikkaa/mustikkaa. Soseutetaan ja kaadetaan puuron päälle (melkein 1:1), pinnalle vielä kaakaonibsejä ja kyllä maistuu :) Uutta makua saa vaihetelmalla marjoja ja välillä laitetaan carobia puuroon, kaakaokin käy). Lapsille teen suht saman jutun mutta kaurasta, en kyllä tiedä että miksen niillekin tattari-hirssiä.

  VastaaPoista