tiistai 5. helmikuuta 2013

Aprikoosiskonssit



Ai että olette nähneet jotain tuollaista aiemminkin vai? No ehkä, mutta kun ne on NIIN hyviä. Ja helppoja. Sitä paitsi aprikooseissa on rutkasti rautaa. Kuulin muuten kuuman vinkin, että kumina sopisi hyvin aprikoosien kanssa - taatusti kokeilemisen arvoinen juttu!

Aprikoosiskonssit

5 dl jauhoja (vehnä- ja speltti-)
1 dl sokeria
1,5 dl kuivattuja aprikooseja silputtuna 
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa 
100 g margariinia
1 dl sojajugurttia
1 dl kasvimaitoa

Sekoita keskenään kuivat aineet ja pilkotut aprikoosit. Nypi joukkoon margariini. Sekoita taikinaan soijajugurtti ja maito. Taputtele nion tuuman paksuiseksi taikinalevyksi jauhoitetulla alustalla. Muotoile skonsseiksi esim. juomalasilla. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki peitettynä.

2 kommenttia:

  1. Syödäänkö ne ihan tuommoisina, vai onko natiiveilla tapana sipaista jotain päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön tuommosina, natiivit sipaisee ätläkkää marmelaadia päälle.

      Poista