sunnuntai 4. elokuuta 2013

Korianteri-bataattikeitto



Tänä kesänä on tapahtunut kummia. En nimittäin aikaisemmin ole voinut sietää tuoretta korianteria, joka on aina maistunut suussani vahvasti marjaluteelta. Mutta nyt en yhtäkkiä voi saada siitä tarpeekseni! Ripotan sitä joka paikkaan, jopa leivän päälle. Tässä keitossa korianteri antaa kirpeää potkua lempeälle bataatille. Bataatin tilalla voi vallan mainiosti käyttää myös porkkanoita, mutta ne olivat vihanneslaaristani finito. Keiton kruunasi nokare Tofutin Sour Supremea, joka on vegaanivastine smetanalle.

Korianteri-bataattikeitto

1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
1 dl kvinoaa
puolikas kukkakaali
3 bataattia/porkkanaa
1 tölkki tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
suolaa
savupaprikaa
nippu/ruukku tuoretta korianteria
0,5 dl appelsiinimehua

Kuullotta sipulia ja valkosipulia kattilassa tilkassa öljyä. Lisää huuhdotut linssit ja kvinoa sekä tomaattimurska. Lisää sitten pilkotut kasvikset ja viitisen desiä vettä. Anna kiehua hetken, lisää mausteet ja tarvittaessa vettä keittoon - nesteen määrää voi vaihdella maun mukaan. Anna linssien ja kasvisten kiehua kypsäksi, eli noin 25 minuuttia. Ota sitten kattila pois levyltä, lisää pilkottu korianteri sekä appelsiinimehu ja soseuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti