maanantai 9. joulukuuta 2013

Jouluinen porkkanakakku



Porkkanakakku on oikeastaan aika jouluisa juttu mausteinen. Tästä kakusta tekevät erityisen herkullisen kokonaiset pähkinät. Enkä epäile hetkeäkään, etteikö luraus konjakkia tekisi myös terää taikinassa!

Porkkanakakku

3 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl intiaanisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
2 dl rusinoita
2 dl kokonaisia pähkinöitä ja manteleita
150 g margariinia
0,5 dl siirappia
3 porkkanaa raastettuna
2 dl kasvimaitoa tai appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pähkinät ja rusinat. Nypi joukkoon margariini ja sekoita sitten siirappi taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja maito. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Meni muuten sitten taas se koko flapjack ns. yhdeltä istumalta. Kerro kiitokset eteenpäin <3

    Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tämä kakkukaan kauan kestänyt... Kiitokset välitetty flapjackmaestrolle!

      Poista