maanantai 10. helmikuuta 2014

Sushikoulu




Minäpä olin aina luullut että sushin tekeminen olisi jotenkin älyttömän vaivalloista ja hankalaa. Ei ole. Ystävän opastuksella rullat pyörähtivät nopsasti ja minuun tarttui oikein sushikuume. Miettikää, mitä kaikkea rullukoihin voi ujuttaa: kevyesti höyrytettyä porkkanaa, sieniä, pähkinöitä... Vaikka mitä. Tämä setti sai makua avokadosta, tofusta ja kurkusta. Kokeilimme myös inari sushia, joka on yhtä kuin ohuet friteeratut tofukuoret, jotka saa täytettyä ihan lusikalla kunhan ne on varovasti avannut. Inari sushit höystettiin vielä merileväkaviaarilla.


Sushin a ja o on kuulemma oikein maustettu ja käsitelty riisi, ja sushiriisin keittoon tuntuukin löytyvän ziljoona ohjetta. Oleellista on kaiketi riisin huolekas huuhtelu ja riisiviinietikalla maustaminen. Näissä susheissa oli ihan tavallista puuroriisiä, joka kyllä toimi oikein hyvin.

Näin se siis käy:


Ensin levitetään täytteet levälevylle. Rullan saumakohta kantsii jättää riisittä, niin rullukan saa leikattua somasti.


Sitten rullataan. Mitä tiiviimpi rulla, sitä nätimpi lopputulos.


Valmis rulla leikataan viipaleiksi terävällä veitsellä. Tämä oli ainoa hiukan ärsyttävä vaihe - tahmea riisi kun tuhrii myös veitsen helposti.

Sitten koko setti syötiin dippaillen soijakastike-wasabiseokseen. Ja pyydän muuten huomauttaa, etteivät nuo kuvassa näkyvät miehekkään karvaiset kädet ole omani, vaan illan sushigurun. Kiitos vaan vielä, Turku!

2 kommenttia:

  1. Mä teen sushia aika usein, kun sitä ei muuten täällä maalla saa. Mun suosikkia täytteenä on myös marinoitu porkkana. Leikkaan raa'an porkkanan ohuiksi tikuiksi. Teen marinaadin riisiviinietikasta, inkivääristä, soijakastikkeesta ja öljystä (ei paljoa). Seesamiöljy (sellainen tumma, paahdetun makuinen) toimii myös hyvin. Saavat marinoitua vähintään puolisen tuntia. Paprikaa laitan usein myös rullien sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ohhoh, toi ohje menee NIIN kokeiluun! Kuulostaa ihan taivaalliselta. Näin myös viime yönä unta cashewpähkinäsushista... Mutta sehän on ihan normaalia usein uneksia ruuasta. Onhan?

      Poista