tiistai 13. tammikuuta 2015

Mustikkakookosmuffinssit



Mustikka ja kookos ovat mainio makupari. Nämä margariinittomat muffinssit ovat toki makeita, mutta eivät ällön ätläköitä. Sitä paitsi kookosöljykin on terveellistä ja kaikkea! Pakastemustikat kantsii laittaa sekaan jäisinä, jottei koko taikina värjäänny. Tästä satsista tuli 12 reilun kokoista muffinssia.

Mustikkakookosmuffinssit

2 dl vehnäjauhoja
1, 5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria/ 1 tl vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl soijajugurttia
1 rkl omenaviinietikkaa (valkoviinietikka on myös ok)
2 dl kookoskermaa
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
3-4 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet. Sekoita keskenään jugurtti ja etikka, lisää jauhoseokseen. Sekoita joukkoon kookoskerma ja sulatettu kookosöljy. Lisää lopuksi mustikat. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti