perjantai 2. tammikuuta 2015

Suklainen myskikurpitsakeitto


Mikään ei lohduta vuodenalkajaisangstia niin kuin kunnon keitto. Myskikurpitsa ja kaakao hoitavat tässä sopassa homman kotiin.

Suklainen myskikurpitsakeitto

1 sipuli
2 dl punaisia linssejä
1,5 litraa vettä (jos kasvikset ovat isoja voi veden määrää lisätä)
1 kasvisliemikuutio
1 myskikurpitsa
5 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 tl currya
2 tl cajunmaustetta
1 tl timjamia
1 tl paprikaa
 2 rkl kaakaojauhetta
suolaa
öljyä

Kuullota sipulia ja linssejä öljyssä, lisää vesi. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa ja jätä sitten kiehumaan hiljakseen kannen alla. Lisää mausteet. Kun kasvikset ovat pehmentyneet ja linssit kypsyneet, soseuta ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Ihana värikäs kielenkäyttö, hyödyllisiä postauksia ja hyviä reseptejä! Taidan jäädä lukijaksi!

    VastaaPoista
  2. No mutta kiitos! Ja jää ihmeessä! Tykkään lukijoista joilla on noin hyvä maku.

    VastaaPoista