keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Kesän kuvitteelliset lukuvinkit - näiden kirjojen pitäisi olla olemassaNäin juuri töissä (ruokiksella tietenkin!) sellaisen Facebook-hupailun, jossa oli kuvitteellisia kirjojen nimiä. Tiedättehän, sellaisia joille hörähtää hetken, tyyliin "Don't Say a Word And I'll Give You 5 Stars - A Mandatory Über Driver Training Manual". Fillaroidessani kotiin mietin muutamia omaan elämääni sopivia:

Luotolla Linnanmäelle - kesän tosin talousopas lapsiperheille!

Tässä teoksessa tutkitaan lasten toiveiden ja aikuisen ekonomisten realiteettien välistä epäsuhtaa koskettavasti ja lapsen ääntä kuunnellen. Teos luotaa välillä rankastikin vanhemmuutta ja sille asetettuja vaatimuksia. Edes kerran kesässä. Ostetaan nyt sitten ne hattaratkin.

Pysykää tien oikeassa laidassa! Polkupyöräilyä ei-aivan-aloittelijoille.

Miltä tuntuu aivan liki kulkevan rekan ilmavirta työmaa-alueella pyöräillessä? Miten ottaa haltuun vilkkaalle tielle päättyvät alamäet? Entä kuinka opettaa lapsi vihdoinkin, saatana, avaamaan itse oma pyöräilykypäränsä? Mukana myös hauska vesipyssyvinkki!

Palstaviljelyä perheen pienimmille - varo nyt perkele sitä

Mikä onkaan hauskempaa kuin puutarhassa puuhastelu yhdessä lasten kanssa? Lapset oppivat syötävän sadon kasvatuksesta kasvun ihmettä ihaillen. Samalla pysähdytään kunnioittamaan luonnon kiertokulkua. Saa, palstalle saa ottaa puhelimen mukaan. Mukana hyödyllinen ekstra kasveista jotka tykkäävät pissasta!

Pyykkikorissa ei ole pohjaa ja muita mietelmiä

Tiesitkö, että jos puhtaita pikkareita ei löydy, ne voi myös kääntää? Senhän takia niissä on se sellainen kangasjuttunen siellä haarovälissä eikö vaan? Ja ei, kukaan ei tiedä ettei yöpaitasi olekaan huolettoman boho hellemekko!

Anteeksi, onhan teillä A-oikeudet?

Katsaus kotimaisen lastenelokuvan maailmaan.

PS. Kuvan teoksen on kirjoittanut Gill Simms, ja se on superhauska.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti