tiistai 2. heinäkuuta 2013
Kastanjoita viinissä
Kas kummaa miten tällainen perussoosikin juhlavoituu kastanjoista ja viinistä. Nämä paikallisesta herkkupuodista löytämäni ranskalaiset kastanjat olivat vakuumipakattuja ja valmiiksi kypsäksi höyrytettyjä. Kastanjan maku on ruokaisa, hauskasti vähän kuin perunan ja pähkinän välimuoto. Mutta miksi en kotona koskaan käytä kastanjoita? Mistähän niitä edes saa?
Kastanjakastike
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 paprika
4 suurta herkkusientä
250 g valmiiksi kypsennettyjä kastanjoita
200 g kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
savupaprikaa
rakuunaa
oreganoa
timjamia
basilikaa
mustapippuria
suolaa
Pilko ja kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja paprika sekä pilkotut sienet ja pavut ja kastanjat. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja anna kypsentyä hetki. Lisää mausteet ja viimeiseksi viini. Anna hautua vielä tovin ja tarjoile riisin tai pastan kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
No eihän niitä täällä taida oikein mistään saada. Keväällä ostin torilta litran ja homeessa olivat kaikki, jotka jaksoin leikata auki kypsennystä varten. Heitin sitten kaikki roskiin. Ehkä jostain Stockalta sais parempia.
VastaaPoistaJoo mulla on sama kokemus kun oon ostanut tuoreita kastanjoita. Ehkä näitä vakuumipakattuja tosiaan sais jostain Stockan Herkusta törkyhintaan. Tai sitten Punnitse ja Säästästähän vois myös saadaainakin jouluaikaan, täytyy tsekata.
PoistaPrismasta saa, ei tosin vakuumissa vaan irtona.
VastaaPoistaOnko ne niitä tuoreita justiinsa niin?
Poista