sunnuntai 10. marraskuuta 2013
Dinosauruskakku puolukka-ananastäytteellä
Kuopus diggaa dinoista, joten kaksivuotiskakku oli dinosaurusteemainen. Täytteenä puolukkaa ja ananasta - ja tietty suklaata. Tämä oli aika hitti! Kakku oli myös kerrankin sopivan kompaktin kokoinen. Tällä taikinamäärällä saat korkean 17 cm läpimittaisen kakun.
Dinosauruskakku
1 annos tummaa kakkutaikinaa, ks. täältä
Täyte:
1 prk hilloa (käytin St. Dalfourin ananasmangohilloa)
n. 3 dl puolukoita
1 prk Alpron Airy & Creamy -soijakermaa
100 g tosi tummaa suklaata
Kostutus:
soijamaitoa, jossa halutessasi luraus rommia
Päällys:
1 prk Alpron Airy & Creamy -soijakermaa
n. 500 g marsipaania
Valmista kakkupohja ohjeen mukaan ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen tai neljään osaan. Vatkaa toinen kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Survo puolukat; älä lisää sokeria sillä ananashillo on tosi makeaa. Kostuta kakkupohjan osat soijamaito-rommiseoksella, levitä päälle hilloa, puolukkasurvosta ja suklaista kermavaahtoa. Kokoa kakku kerros kerrokselta ja kostuta vielä kansipala päältä päin. ( Jos on aikaa, anna kakun levätä tässä vaiheessa yön yli jääkaapissa.) Vatkaa toinen kerma ja levitä maustamaton kermavaahto kakun päälle. Kaulitse marsipaani (käytin tässä noin 400 g mustaa ja 100 g vihreää marsipaania) suureksi levyksi ja aseta kakun päälle. Painele marsipaani varovasti kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset palat pois. Koristele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täällä huutelee eräs ikuinen dinofani! :¨) Upea kakku!
VastaaPoistaRrräyh! Kiitos!
Poista