lauantai 4. tammikuuta 2014

Sienillä täytetty tofumureke


Tässä makoisa mureke, joka sopii vaikka tarjolle kun on ruokavieraita. Jotenkin tällaiset kerrokselliset jutut nimittäin aina vaikuttavat minusta fiineiltä, vaikka itse asiassa vaivannäkö on suhteellisen vähäistä. Jos haluaa heittäytyä vallan villiksi, voi täytteeseen laittaa myös vaikka kuivattuja luumuja.

Täytetty tofumureke

1 pkt maustamatonta tofua
2 pkt kylmäsavutofua
1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja 
0,75 dl öljyä
n. 3 dl kasvislientä
1 tl nestemäistä savuaromia
4 tl savupaprikaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Täyte:

2 keitettyä perunaa viipaloituna
n. 1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita/ n. 100 g herkkusieniä tai siitakesieniä viipaleina
1 sipuli
(kuivattuja luumuja tai karpaloita)

Päällys:

auringinkukan- ja sesaminsiemeniä
rouhittuja pähkinöitä

Sekoita tpfut, öljy ja spelttijauhot sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kasvislientä, kunnes tahna on taikinamaista. Sekoita mausteet joukkoon. Kaada puolet taikinasta pitkulaiseen, voideltuun leipävuokaan. Pilko sipuli ja viipaloi muut täyteaineet - sipuli toimii mukavati renkaina. Murskaa kuivattuja suppilovahveroita hiukan. Lado täytteet mureketaikinan päälle ja kaada loput taikinasta vuokaan. Tasoita ja ripottele päälle kerros siemeniä ja/tai rouhittuja pähkinöitä. Paista 175 asteessa noin tunti. Mureke on kypsää kun se alkaa kevyesti irtoilla vuoasta. Anna jäähtyä kokonaan ja kumoa varovasti kahden lautasen avulla niin, että siemenpuoli jää päällimmäiseksi. Mureke on hyvää kylmänä, mutta jos haluat tarjoilla sen lämpimänä niin laita 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti