keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Valkosuklaa-viikunajuustokakku



Hauskaa uutta vuotta hyvät ystävät! Herkkukiintiö alkaa kenties olla kaikilla aika täynnä mutta kokeilkaapa kuitenkin tätä torttua kun sopiva tilaisuus koittaa. Kakku on läheistä sukua tälle helpolle juustokakulle, mutta valmistui tällä kertaa vegaanisesta valkosuklaasta - ja mausteitakin on hiukan tuunailtu. Juustokakku on muuten huomattavasti parempaa vetäydyttyään yön yli jääkaapissa, joten se kannataa ilman muuta valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä - sori vaan eiliset uuden vuoden vieraat!

Valkosuklaa-viikunajuustokakku

pohja:

0,5 pkt Digestive-keksejä
100 g margariinia
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 tl kanelia

täyte:

0,5 prk viikunahilloa (käytin St. Dalfourin sokeroimatonta hilloa)
3-4 tl manteliaromia
0,5 sitruunan mehu

päällys:

100 g valkosuklaata (esim Plamililla on vegaanista valkosuklaata)
1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa
0,5 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (esim. Tofutti)

Valmista pohja murskaamalla keksit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon mausteet. Sulata margariini ja lisää seokseen, sekoita atsaiseksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia. Sekoita sitten täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Vatkaa kerma. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita juuston kanssa kermavaahtoon. Levitä kakkupohjan päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Koristele ja hotki!

2 kommenttia:

  1. Hyvin se meni alas tuoreeltaankin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän jotain saitte nieltyä. Mut se täyte ei ollut ollenkaan ätläkkää seuraavana päivänä!

      Poista