sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tofu-cashewpiirakka



Cashewpähkinäkerma tuo aina mieleeni ajat, jolloin lapseni vasta totuttelivat kiinteisiin ruokiin. Kermainen ja ravitseva pähkinämössö uppoaa nimittäin hyvin vauvalle. En ole itse järin ihastunut cashewpähkinöihin sellaisenaan, mutta ruuanlaitossa ne kyllä ovat ihania. Ja tietysti paahdettuna ja suolattuna jonkun ihanan drinkin kyytipoikana!

Tässä piirakassa voit käyttää tismalleen niitä vihanneksia, mitä löytyy jääkaapista. Kannattaisi muuten varmaan kokeilla myös savutofua tavallisen tofun sijaan!

Tofu-cashewpiirakka


2 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
ripaus suolaa
n. 0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
1 dl cashewpähkinöitä (liotettuna noin 1 desissä vettä)
1 pkt tofua
1 sipuli
1/2 munakoiso tai kesäkurpitsa
1 paprika
oliiviöljyä
suolaa
timjamia
basilikaa
mustapippuria 

Liota cashewpähkinöitä yön yli tai vähintään muutama tunti.

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini ja sekoita lopuksi kylmä vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Tehosekoita liotetut pähkinät ja vesi kermaksi. Lisää tofu ja öljyä, kunnes seos on mukavan pehmeää. Lisää suola. Pilko vihannekset ja kuullota niitä hetki öljytilkassa paistinpannussa. Kaada sitten vihannekset piirakkapohjan päälle ja hulauta päälle cashew-tofuseos. Koristele halutessasi pähkinöillä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

2 kommenttia: