keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Sipuli-tofupiiras



Jos joku keksii paremman iltapalan, niin kertokoon nyt tai vaietkoon iäksi.


Sipuli-tofupiiras

pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150 g margariinia
loraus kylmää vettä

täyte:

5 sipulia
1 tl rosepippuria rouhittuna
2 tl garam masalaa
ripaus suolaa
öljyä

1 pkt maustamatonta tofua
0,75 dl oliiviöljyä
0,5 dl vettä
(1 dl oluthiivahiutaleita)

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini, lisää lopuksi vesi. Laita valmis taikina jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Pilko sipuli renkaiksi tai isohkoiksi lohkoiksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla, lisää sipulit ja mausteet. Anna kuullottua miedohkolla lämmöllä. Sekoita sillä välin sauvasekoittimella tofu, oliiviöljy sekä vesi (ja oluthiivahiutaleet, jos käytät niitä). Painele taikina piirakkavuokaan ja kaada sipulit pohjan päälle. Lusikoi lopuksi tofukuorrute sipuleiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tein tätä tänään - tosin hieman soveltaen. Pohjan margariinin korvasin oliiviöljyllä ja sipuleihin lisäsin kuullotusvaiheessa agavesiirappia & haudutin pehmeäksi. Elämäni toinen täysin vegaaninen piirakka - ja ensimmäinen, joka onnistui. Kiitos reseptistä. Tätä teen toistekin. Ja oluthiiva toimi tässä erinomaisesti. �� t:sari

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Ja kiitos agavesiirappivinkistä, toimii varmasti hyvin.

    VastaaPoista