sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viskikuppikakut




Onko parempaa tapaa lopettaa blogitaukoilu kuin viskukuppikakkuresepti? No ei oo. Viskiä, suklaata ja maapähkinävoita. Enää ne neljä muuta kuolemansyntiä puuttuu.

Viskikuppikakut

300 g margariinia
3 dl sokeria
1 dl soijajauhoja
0,5 dl vettä
0,5 dl halpaa viskiä
4 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

1 prk vispautuvaa soijakermaa
1 dl maapähkinävoita
100 g tummaa suklaata

Kostutus:

n. 1 dl viskiä

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut soijajauho ja vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaan lopuksi viski. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se kermavaahtoon. Vatkaa lopuksi joukkoon maapähkinävoi. Kostuta kuppikakut reilusti viskillä ja pursota päälle kuorrutusta.


Huom! Leivontaan ei missään nimessä kannata tuhlata kallista viskiä - erityisesti taikinaan välttää vaikka Kolme leijonaa. Kostutukseen voi halutessaan hölvätä single maltiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti