sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Helppo maapähkinävoijuustokakku ilman uunia


Tämä maapähkinävoijuustokakku on sukua Helpolle vegaaniselle juustokakulle. Kuten serkkunsa, se on helppo ja nopea tehdä, mutta syntisen hyvää. Voit käyttää sileää tai sattumaista maapähkinävoita makusi mukaan - itse tykkään pähkinärakeista täytteessä. Kostutusaineita voi myös vaihdella omaan suuhun sopivaksi. Minä puolestani en tee tätäkään kakkua viinatta.

Helppo maapähkinävoijuustokakku

Pohja:
1/2 pkt Digestive-keksejä
100 g margariinia

Kostutus/ raikas täyte:
n. 0, 75 dl rommia
n. 1 dl sokeroimatonta omenasosetta

Maapähkinäjuustokuorrute:
1 prk maustamatonta Tofutti-kermajuustoa
0, 5 prk vispautuvaa soijakermaa
1dl maapähkinävoita
ripaus suolaa
n. 2 rkl sokeria

Koristeluun:
suolapähkinöitä
mansikoita


Valmista pohja murskaamalla keksit esim. sauvasekoittimella ja sekoittamalla joukkoon sulatettu margariini. Levitä seos voideltuun piirakkavuokaan ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti. Kostuta pohja rommilla ja levitä päälle omenasose. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon kermajuusto ja maapähkinävoi. Lisää suola ja sokeria maun mukaan. Levitä pähkinätäyte omenasoseen päälle. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi mansikoilla ja suolapähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti