perjantai 18. syyskuuta 2015

Kasviscannelonit


Cannelonit ovat mukavan täyttävä ja näyttävä ruoka. Tekemisessäkin oikeastaan ainoa ärsyttävä puoli on kuuman soosin tunkeminen pastaputkeen, mutta on se sen arvoista.

Kasviscannelonit

100 g soijarouhetta (+ kasvisliemijauhetta liotukseen)
1 punasipuli
1 paprika
5 herkkusientä
5 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
n. 0,5 tlk kaurakermaa
1 pkt canneloneja
n. 200 g Violifen sulavaa vegaanijuustoa (Violife for pizza)
nippu tuoretta basilikaa
suolaa
savupaprikaa
mustapippuria
valkopippuria

öljyä paistamiseen
margariinia voiteluun

Liota soijarouhe kuumassa kasvisliemessä. Pilko sillä välin sipuli, valkosipuli, paprika ja sienet pieniksi paloiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sipuleita. Lisää turvonnut soijarouhe ja anna paistua hetki napakalla lämmöllä. Lisää sitten paprika, sienet, tomaattimurska ja mausteet lukuunottamatta tuoretta basilikaa, jos käytät sitä. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes paprika on kypsää. Lisää tarvittaessa loraus kaurakermaa. Kastikkeen on kuitenkin hyvä olla melko kiinteää, että pastaputkien täyttäminen onnistuu. Lisää viimeiseksi kastikkeeseen silputtu basilika ja aseta sivuun kuumalta levyltä.

Voitele isohko uunivuoka margariinilla. Raasta juusto. Täytä pikkulusikalla cannelonit hiukan jäähtyneellä kastikkeella; parhaiten se onnistuu jos pidät pastaputkea pystyssä esim. paistinlastan päällä. Lado täytetyt cannelonit yksitellen vuokaan. Lorauta lopuksi päälle hiukan kaurakermaa ja raastettu juusto. Paista 225 asteessa puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa kaurakermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti