maanantai 14. syyskuuta 2015

Tulinen linssikeitto


Jos pärskityttää, teepäs tätä helvetin tulista linssikeittoa. Ei lapsille eikä heikkohermoisille!

Tulinen linssikeitto

2 rkl kookosöljyä
1 punasipuli
5 kynttä valkosipulia
pala tuoretta inkivääriä
4 perunaa
250 g punaisia linssejä
500 g tölkki paseerattua tomaattia
1 tlk kaurakermaa
n. 7 dl vettä
3-4 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
timjamia
iso pala kuivattua tai tuoretta chiliä murskattuna tai pilkottuna, kokonainen jos chili on mietoa
(Käytin sellaista tujakkaa kellanoranssia hiukan sitruunan makuista chiliä. En tiedä nimeä kun sain sen työkaveriltani enkä ole chilinörtti.)

Kuumenna kookosöljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Anna kuullottua hetki. Huuhtele linssit ja lisää joukkoon paseeratun tomaatin kera. Lisää myös pari desiä vettä. Pilko perunat ja kaada sekaan. Lisää kaurakerma, mausteet ja vettä. Tarkkaile veden määrää ja lisää tarvittaessa. Anna kiehua n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti